BUT’s Black Friday in de Boulevard BUT’s Black Friday in de Boulevard

In duistere sferen met Within The Hatred, Aderlating en Cirith Gorgor

, Tekst & foto’s: Martijn Stadhouders

BUT’s Black Friday in de Boulevard

In duistere sferen met Within The Hatred, Aderlating en Cirith Gorgor

Tekst & foto’s: Martijn Stadhouders ,

De vrijdag tijdens het BUT Filmfestival is omgedoopt tot Black Friday. Tijdens het filmprogramma van de dag is de film 'Until The Light Takes Us' al vertoond. De optredens van Within The Hatred en Cirith Gorgor en in minder mate Aderlating, sluiten hier naadloos op aan.

In duistere sferen met Within The Hatred, Aderlating en Cirith Gorgor

De vrijdag tijdens het BUT Filmfestival is omgedoopt tot Black Friday. Tijdens het filmprogramma van de dag is de film 'Until The Light Takes Us' al vertoond. Deze documentaire vertelt het wel en wee binnen de Noorse black metal scene van de in brand gestoken kerken, de moord op Euronymous van Mayhem en veel meer.

Het muziekprogramma in Boulevard sluit hier naadloos op aan. Within The Hatred improviseert er een half uur of wat op los. Ze vervangen Walpurgisnacht, die af moest zeggen. Aderlating is een duo dat daarna drums met electronica mengt en het resultaat is niet echt metal te noemen, eerder noise. Cirith Gorgor is uiteraard de reden waarom de zaal volgelopen is. Deze Rotterdamse band staat aan de wieg van de Nederlandse black metal. Compleet met corpse-paint brengt de band een strakke show in de bijna volledige verduisterde zaal. Een meer dan waardige afsluiting van de Black Friday op het BUT Filmfestival 2011.

Gezien: Within The Hatred, Aderlating, Cirith Gorgor. Boulevard, vrijdag 10 september 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda