Anaal vertier en jaren ’80 camp op het BUT Festival Anaal vertier en jaren ’80 camp op het BUT Festival

More sounds from the underground

, Tekst & foto’s: Martijn Stadhouders

Anaal vertier en jaren ’80 camp op het BUT Festival

More sounds from the underground

Tekst & foto’s: Martijn Stadhouders ,

Het BUT Film Festival bood dit jaar naast films ook weer het nodige aan muziek en performances in de zaal van de Boulevard. Van one-man rock 'n' roll bands via black metal naar de anale escapades van Costes, ooit geband door 013. In dit totale fotoverslag komen de eerste twee en de laatste twee dagen van het festival aan bod.

More sounds from the underground

Het BUT Film Festival bood dit jaar naast films ook weer het nodige aan muziek en performances in de zaal van de Boulevard. Van one-man rock 'n' roll bands via black metal naar de anale escapades van Costes, ooit geband door 013. In dit totale fotoverslag komen de eerste twee en de laatste twee dagen van het festival aan bod. Rockin' Robbish bijt op woensdag het spits af en warmt de zaal op voor Dead Elvis. De donderdagavond werd op het laatste moment verplaatst naar 't Hijgend Hert waar Egnald Ramd zware industrial technonoise bracht. Messias hield het na hem wat meer dansbaar.

Zaterdag was het de beurt aan Martin Degville, destijds de frontman van Sigue Sigue Sputnik. Tegenwoordig brengt de beste man nummers uit de jaren 80 van zijn toenmalige band in een dansbaar electro jasje.

Zondag 11 september opende Heidi Unterpantsch in eigenzinnige stijl voor Costes. Op de muzikale (noise)muziek omlijsting let niemand als er op het podium iemand (Costes) naakt staat die verschillende attributen in zijn anus propt, en passant nog wat bruins op de vloer dropt en vervolgens ook nog eens het mes in zijn geslachtsdeel zet. De gelegenheidsact Monsterband sloot vervolgens het festival af met improvisatie en oergebrul van onder andere festival-directeur Paul Hagenaars.

Op vrijdag was het Black Friday, dat verdiende een eigen fotoverslag.

Gezien: performances BUT Film Festival 2011. Boulevard, 7 t/m 11 september 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda