Rauw Hees Teder, waar het publiek niet door de muziek heen praat Rauw Hees Teder, waar het publiek niet door de muziek heen praat

Aanstaande vrijdag met Shannon Lyon, Mathijs Leeuwis en My Hidden Hands

, Tekst: redactie 3VOOR12/Breda

Rauw Hees Teder, waar het publiek niet door de muziek heen praat

Aanstaande vrijdag met Shannon Lyon, Mathijs Leeuwis en My Hidden Hands

Tekst: redactie 3VOOR12/Breda ,

Rauw Hees Teder is de singer-/songwriteravond in Breda waar het publiek niet door de muziek heen praat. Muziek is het belangrijkst, het gebruikelijke gebrabbel moet buiten blijven. Een mooi initiatief! Vrijdag is de derde Rauw Hees Teder in 2011 met optredens van My Hidden Hands, Mathijs Leeuwis en Shannon Lyon.

Aanstaande vrijdag met Shannon Lyon, Mathijs Leeuwis en My Hidden Hands

Rauw Hees Teder is de singer-/songwriteravond in Breda waar het publiek niet door de muziek heen praat. Muziek is het belangrijkst, het gebruikelijke gebrabbel moet buiten blijven. Een mooi initiatief! Vrijdag 14 oktober is de derde Rauw Hees Teder in 2011 met optredens van My Hidden Hands, Mathijs Leeuwis en Shannon Lyon. Rauw Hees Teder koppelt lokaal en regionaal talent aan gevestigde landelijke namen in het intieme theater de Grott aan Haagweg 98.

Shannon Lyon
Groeide op in Canada waar hij in de jaren ‘90 verschillende albums uitbracht. Een toer door Europa beviel hem zo goed dat hij besloot in Nederland te blijven wonen. Shannon Lyon maakt roots- en country ballads met teksten waarin spijt en eenzaamheid de boventoon voeren.

Mathijs Leeuwis

Schrijft zijn liedjes het liefste voor de open haard op zijn metalen dobro gitaar. Na een Engelstalig debuut kwam Mathijs tot de conclusie dat hij niet kon zingen over dingen die hij enkel kende uit liedjes en verhalen. Wat hij wél kende waren zijn roots in Waalwijk, de stad waar hij opgroeide. Het zette hem aan tot het schrijven van Nederlandstalige liedjes, geïnspireerd door hedendaagse rootsmuziek. In 2009 won hij de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland en volgden lovende recensies waarin zijn stijl vaak werd omschreven als 'Brabantse blues'.

My Hidden Hands
Folkliederen gehuld in nevel en melancholie, dat is My Hidden Hands. Tokkelliedjes met een slecht einde. Freek van Andel is de tragische troubadour die zijn sores bezingt terwijl het buiten regent. Dansen met misère is een rare gewoonte van folkartiesten. 16 Horsepower, Tom Waits en Nick Drake deden het eerder. Met My Hidden Hands zet van Andel deze traditie voort.

De entree voor deze avond in de Grott is een magere € 5,-. De kleine zaal gaat open om 20.00 uur.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda