Fahrenheit Twins op zoek naar het alternatief voor het all-you-can-eat buffet Fahrenheit Twins op zoek naar het alternatief voor het all-you-can-eat buffet

Regionaal talent live bij Club 3VOOR12/Breda

, Interview: Daniël Hereijgers

Fahrenheit Twins op zoek naar het alternatief voor het all-you-can-eat buffet

Regionaal talent live bij Club 3VOOR12/Breda

Interview: Daniël Hereijgers ,

Fahrenheit Twins keert morgen terug naar Breda. Stonden ze in september nog op Breda Barst, nu komt de band speciaal voor Club 3VOOR12/Breda spelen in Mezz Café. Sander Blom, zanger en schrijver, helpt ons uit de brand bij drie brandende vragen.

Regionaal talent live bij Club 3VOOR12/Breda

Vijf Brabantse jongens vormen samen Fahrenheit Twins. Naar eigen zeggen zijn ze op zoek naar “een balans tussen existentiële angst en existentieel geluk - zoals goede twintigers betaamt”. Geïnspireerd door indie-grootheden als Death Cab for Cutie, Elbow en The National doet Fahrenheit Twins bijna alles zelf. Zo is hun eerste album ‘Empire Of Sand’ helemaal door henzelf opgenomen, gearrangeerd en uitgebracht. Hiermee hebben ze een volledig en volwaardig debuut album gemaakt waar de band trots op kan zijn. Stonden ze in september nog op Breda Barst, nu speciaal voor 3VOOR12/Breda in het Mezz Café. Sander Blom, zanger en schrijver, helpt ons uit de brand bij drie brandende vragen.

Hoe was het om op Breda Barst te spelen? Jullie waren het in een blog niet helemaal eens met onze recensent die als minpuntje aangaf dat Fahrenheit Twins meer aandacht verdiende dan de band kreeg op Breda Barst…
“Natuurlijk zijn we het met jullie eens dat we meer aandacht verdienen haha. We wilden in de blog graag wel tegen de mensen zeggen dat we zelf enorm genoten hebben van dit optreden, ons grootste festival dusver, en dat wij wel van het publiek genoten hebben. Dus onze ervaring was niet dezelfde als die van de recensent. Maar dat is oké, natuurlijk.”

Jullie album ‘Empire Of Sand’ kwam in maart uit en is te downloaden via Bandcamp, gratis of tegen elk gewenst bedrag. Hoe zijn de reacties tot dusver?

“Belangrijker dan Bandcamp is er ook een fysieke oplage van ‘Empire Of Sand’ van 500 stuks waar we bijna doorheen zijn. De cd met artwork van Marloes van Geel, onze bassist Teun Duijghuisen en foto’s van Merijn Koelink is uitsluitend verkrijgbaar bij de optredens. Er komen geregeld mensen op ons af om te zeggen dat ze het een mooi plaatje vinden en een biertje aanbieden. Dat is nieuw. Verder hebben we een aantal heel flaterende reacties gehad van recenserend Nederland. Dat is ook wel cool."

“Omdat het muzieklandschap het laatste decennium zo enorm veranderd is, hebben ook wij besloten om de plaat gratis via het internet aan te bieden. In stille hoop dat de boel ‘viral’ zou gaan. Dat heeft het overigens nog niet gedaan, hoor. Het is voor ons momenteel belangrijker om gehoord te worden dan de tweede cd te kunnen bekostigen, of in levensonderhoud te kunnen voorzien. Maar wat mij betreft vinden we snel een alternatief voor het all-you-can-eat buffet, waar mensen zich wel volproppen maar weinig proeven, liefst zo goedkoop mogelijk, het muziekklimaat van vandaag de dag. Men ziet de link tussen hun support en onze muziek niet zo, een aantal daargelaten, en het ontbreken van die connectie is een gemis. Het gaat óók, maar niet alleen om geld. Je geniet gewoon meer van de dingen waarin je investeert, toch? Ik zie er naar uit dat die band tussen de luisteraar en ons gaat groeien in de toekomst.”

Na de voorrondes en Breda Barst nu terug in Breda voor Club 3VOOR12/Breda, jullie komen uit Boxtel. Is Brabant de springplank voor de rest van Nederland? Gaat dat komend jaar gebeuren, denk je?
“Ik ben ontzettend blij dat wij onszelf zonder al te veel peer pressure hebben kunnen ontwikkelen tot de muzikanten die we nu zijn. Wanneer we in de (Rand)stad zouden zijn opgegroeid hadden we ons waarschijnlijk meer bezig gehouden met gezichtshaar, (skinny) jeans, zonnebrillen en Polaroid imago’s. En dan tegelijkertijd goedklinkende rock & roll, folk, electropop of wat er ook hip is gespeeld. Dat dan weer wel. Maar omdat wij uit het nuchtere zuiden komen hebben we ons minder als artiest en meer als mens kunnen ontwikkelen. Juist dat laatste, dat mens-zijn proberen we in onze muziek naar voren te laten komen.”

“Het live-circuit is in Brabant dan misschien wel wat kleiner. Als je alleen rond de kerk speelt dan ben je snel uitgekeken, maar Nederland is natuurlijk zo klein dat je met de auto overal gemakkelijk naartoe kunt. In ons driejarig bestaan hebben we de meeste provincies wel aangedaan. Vooral in de hoofdstad kunnen we rekenen op goede reacties. Hoe dat precies komt weet ik niet, misschien vinden ze onze anti-hipster houding een verademing? Ik weet het niet.”

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda