Mooi debuut jazz-trio Solid Swing bij Uit Je Hok Mooi debuut jazz-trio Solid Swing bij Uit Je Hok

Timeless Creation zorgt ook voor een vol Mezz Café

, Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers

Mooi debuut jazz-trio Solid Swing bij Uit Je Hok

Timeless Creation zorgt ook voor een vol Mezz Café

Tekst & foto’s: Daniël Hereijgers ,

Een Uit Je Hok met een rustigere programmering dan normaal misschien, met jonge acts op deze dinsdagavond in Mezz Café die jazz en pop om naar te luisteren maken. Solid Swing maakt er zelfs het debuutoptreden van en doet dat met verve. De qua leeftijd nog jongere band Timeless Creation is de tweede act op het affiche.

Timeless Creation zorgt ook voor een vol Mezz Café

Een Uit Je Hok met een rustigere programmering dan normaal misschien op deze dinsdagavond in Mezz Café. Met jonge acts die jazz en pop om naar te luisteren maken. Solid Swing is wel één van de beste voorbeelden van jong, nog ongezien Bredaas talent. Het jazz-trio met contrabassist Thom de Graaf, zijn neef Demi Poortman op gitaar en zangeres Charlotte Broeder is pas sinds december samen onder de naam Solid Swing. Ontstaan tijdens de Minstrelen- en Troubadourentocht toen De Graaf en Poortman zangeressen tijdens een jamsessie in De Wasserette uitdaagden mee te zingen met ‘Fever’. Broeder stapte op het podium, zong mee en daarmee ontstond indirect ook de band. Vanavond is het allereerste optreden, nog vol covers. De heren netjes in hun giletjes flankeren de zangeres die met ‘All Of Me’ meteen een wondermooi gezongen, luchtig en zomers liefdesliedje brengt. Een avondvullend programma van covers is het eerste plan. Eigen nummers is het langere termijn doel. En dan liefst op Breda Jazz optreden. 

En waarom niet? Poortman en De Graaf zijn uitstekende muzikanten, wat Poortman bijvoorbeeld toont door in ‘Dream A Little Dream Of Me’ geblinddoekt zijn riffs te spelen en tegelijkertijd te zingen. De Graafs rustige basloopjes in ‘Round Midnight’ laten je wel heel goed voelen dat middernacht langzaam dichterbij komt. En dan is er natuurlijk Broeder met haar mooie zang en mimiek. Je voelt haar blues in ‘Misty’ en ‘Cry Me A River’. Mezz Café is bijna vol, de sfeer is goed. Bij slotnummer ‘Route 66’ halen de gitarist en bassist nog een fraaie, geleende stunt van de legendarische Tielman Brothers uit, waarbij Poortman op de contrabas van De Graaf klimt en beide doorspelen. De combinatie van jazz, blues, swing en bossanova van Solid Swing kun je op Eerste Paasdag zien tijdens de jaarlijkse POBparade. Tijd en locatie zijn nog onbekend.

Als Timeless Creation rond de klok van tien begint, is het heel druk in Mezz Café. Vooral veel vrienden en familie kijken toe hoe de jonge Mette Kalle en Floor Bökkering samen met bassist Niels Dorsman en drummer Tobias Visser hun pop/rock komen spelen. Het eerste nummer, waarbij Kalle en Bökkering om beurten zingen, begint helaas wat onzeker. Geen introductie of “Hallo!” maar wel wat problemen met het geluid en de feedback. Het duurt hierna nog een liedje voordat Floor de band voorstelt en opnieuw een eigen nummer aankondigt: ‘Six Seconds’. Mette heeft nu een versterkte semi-akoestische gitaar erbij gepakt en zingt dit rustige popnummer met folk randje met hoge uithalen. Bökkering voegt hier af en toe “1, 2, 3, 4, 5, 6” aan toe. Het nummer lijkt favoriet en duidelijk goed ingespeeld en zet Timeless Creation stevig op de rails. 

Ook het eigen nummer met refrein “You’re Everything I Love’ komt goed en helder over. Daarnaast kiezen de meiden de onvermijdelijke covers die horen bij beginnende bands slim uit: ‘Land Down Under’ en ‘Torn’. Uitsmijter ‘Got No Love’ is ook een passend afscheidsnummer, iets meer up tempo met een licht psychedelisch slot. Kortom, een prima avond met frisse acts en een hoge opkomst in Mezz Café.

Gezien: Uit Je Hok met Solid Swing en Timeless Creation. Mezz Café, dinsdag 15 maart 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda