De zomertijd in met Buurman De zomertijd in met Buurman

Vlaamse pop in Mezz Café

, Tekst & foto’s: Andre Joosse

De zomertijd in met Buurman

Vlaamse pop in Mezz Café

Tekst & foto’s: Andre Joosse ,

De eerste dag van de zomertijd, het aanpassen aan het tijdsverschil wordt aangenaam verzacht door een warm lentezonnetje. Buurman luidt in Mezz Café de lente in met mooie Vlaamstalige popmuziek.

Vlaamse pop in Mezz Café

Het terras van Mezz Café zit vol, ook buiten zijn er mensen van de lentezon aan het genieten. Alles lijkt er op dat er binnen in het café weinig publiek zal zijn voor de band. Gelukkig staat ook Mezz Café goed gevuld voor de Vlaamse buurmannen.

De normaliter uit vijf bandleden bestaande groep is vandaag als trio. Met een paar multi-instrumentalisten in de band is dat zeker geen probleem. Zo heeft bassist Koen Tote naast de grote contrabas voor zich, ook de voeten aan de pedalen voor de percussie, met naast hem de trompet onder handbereik. Zanger Geert Verdickt zingt herkenbare teksten over het dagelijkse leven, emoties van geluk tot weemoed. Niet alleen de vrolijke nummers slaan aan op deze zonnige dag, ook de eenzaamheid komt aan bod. De band doet denken aan het ter ziele gegane Noordkaap van zanger Stijn Meuris die ook de muzikale kracht van emoties kon overbrengen.

Ook als je geen fan bent van Nederlandstalige muziek is Buurman een must om te luisteren. De band neemt je mee op een levensreis met hun nummers. Een reis die met de zang van Verdickt en het gitaarspel van Stijn Gevaert een heel mooie soundtrack krijgt. Een uurtje fijne muziek met het zonnetje erbij, de zomertijd kan niet beter beginnen.

Gezien: Buurman. Mezz Café, zondag 27 maart 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda