My Bubba & Mi maakt herfstachtige vrijdagavond goed My Bubba & Mi maakt herfstachtige vrijdagavond goed

, Tekst & foto’s: Mariska Hoeke

My Bubba & Mi maakt herfstachtige vrijdagavond goed

Tekst & foto’s: Mariska Hoeke ,

De winter lijkt wel herfst geworden als het Scandinavische damestrio My Bubba & Mi Mezz Café kennis laat maken met hun mooie meerstemmige zang met minimale muzikale begeleiding. Lieflijk? Schijn bedriegt met teksten over drank, seks en zombies.

Op een herfstachtige vrijdagavond beklom My Bubba & Mi het podium in het Mezz Café. Nadat de snaarinstrumenten uitgebreid gestemd waren, werd het eerste nummer ingezet. Het fragiele stemgeluid van één van de drie zangeressen vulde het café. Een a capella nummer? Nee, helaas, de schootharp werkte niet goed, waardoor de muzikale begeleiding niet gehoord werd. Het nummer werd gestaakt, een geluidstechnicus kwam het mankement verhelpen en na een korte onderbreking werd het nummer opnieuw ingezet. Het publiek luisterde stil toe terwijl My Bubba & Mi hun liedjes ten gehore bracht, onder minimale begeleiding van gitaar, banjo, schootharp en contrabas. De prachtige meerstemmigheid van de drie jonge Scandinavische dames maakt dat de minimale muzikale begeleiding niet storend is.

Na enkele nummers bekende één van de bandleden dat ze te veel pizza gegeten had en te veel bier gedronken had. Ze voelde zich een beetje ziek en was bang dat ze zou overgeven. Na nog een glas whisky zou ze zich, naar eigen zeggen, vast beter voelen! Ze dronk een glas whisky en het optreden ging verder. De band vroeg het publiek of er zombies zijn in Breda. Het volgende nummer zou over zombies gaan en ervaring leerde de band dat deze wezens ook wel eens op kwamen dagen tijdens het optreden. Het publiek wachtte gespannen af, maar gelukkig, er werden geen zombies gesignaleerd.

My Bubba & Mi is een band die veel interactie met haar publiek onderhoudt. Tussen de nummers door is er tijd voor grapjes, wat soms storend kan zijn, maar in dit geval helemaal niet. De liedjes zijn luchtig en gaan over alledaagse dingen, zoals een barbecue en liefdes in Italië en Hawaï. Hoewel de dames misschien wat conservatief oogden, bleken ze dit niet te zijn. Onder het genot van bier en whiskys werd er meerstemmig “Give us more beer!” gezongen. Ook teksten die overduidelijk over seks gingen, passeerden de revue.

Tussen de liedjes door werden de instrumenten veelvuldig gestemd. Regelmatig gebaarden de bandleden naar de geluidstechnicus, om duidelijk te maken dat hun instrumenten harder of zachter moesten. Was er geen goede voorbereiding geweest? Deze technische zaken, samen met het regelmatig wisselen en doorgeven van instrumenten maakte dat het optreden hier en daar wat onbeholpen en knullig leek.

My Bubba & Mi heeft zeker potentie, wat te danken is aan de prachtig bij elkaar passende stemmen, het vermogen om veel contact met het publiek te hebben en de droge humor. Ook de mix van langzame en meer uptempo nummers maakt dat een optreden niet langdradig wordt. Na een klein uur spelen werd afgesloten met de woorden: “Sleep tight and watch out for zombies!”

Gezien: My Bubba & Mi. Mezz Café, vrijdag 14 januari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda