Interactief en gezellig: Lucky Fonz en de Felle Kleuren in Mezz Interactief en gezellig: Lucky Fonz en de Felle Kleuren in Mezz

, Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Joost Slijkoort

Interactief en gezellig: Lucky Fonz en de Felle Kleuren in Mezz

Tekst: Piet van den Boer, foto’s: Joost Slijkoort ,

Vanavond voert de clubtour voor het album ‘Hoe Je Honing Maakt’, Lucky Fonz III en de Felle Kleuren langs Mezz. Voor Lucky Fonz III is het de eerste clubtour met band (drummer en bassist), en ook zijn eerste Nederlandstalige album. Op dit album staat ook zijn eerste Nederlandse hit ‘Ik heb Een Meisje’.

Vanavond voert de clubtour voor het album ‘Hoe Je Honing Maakt’, Lucky Fonz III en de Felle Kleuren langs Mezz. Voor Lucky Fonz III is het de eerste clubtour met band (drummer en bassist), en ook zijn eerste Nederlandstalige album. Op dit album staat ook zijn eerste Nederlandse hit ‘Ik heb Een Meisje’.

In het voorprogramma staat de Amsterdamse singer-/songwriter Uinko Eerenstein. Met zijn akoestische gitaar in de hand en een halfvolle Mezz zaal voor zich, brengt Eerenstein Nederlandstalige chansons die wat weghebben van Spinvis en Lucky Fonz III. Zijn rustige houding, de melancholische teksten en het feit dat het publiek massaal is gaan zitten tijdens zijn optreden geven een gezellige 'met zijn allen rond het kampvuur' sfeer aan het optreden. Echter, Eerenstein blijkt niet interessant genoeg om het publiek een half uur lang te boeien, waardoor het snel enigszins rumoerig wordt in de zaal.

Nadat Lucky Fonz III het optreden van Eerenstein tussen het publiek op de trap heeft gevolgd, is het tijd voor zijn eigen show. Zijn sympathieke, vrolijke verschijning en de relaxte Felle Kleuren creëeren een gezellige huiskamersfeer in Mezz. Tussen de nummers door is er ruimte voor vragen, al moet je daarvoor wel je vinger opsteken. De interactie met het publiek oogt erg natuurlijk en soms zelfs cabaretesk.

Vanaf openingstrack ‘Wat Ook Een Ander Zegt’ spat ook het plezier op het podium er vanaf. Op het album is dit een duet met Janne Schra, maar Lucky Fonz weet het nummer ook eenstemmig prima te vertolken. Natuurlijk komen vanavond ook ‘Jongens’ en ‘Ik Heb Een Meisje’ voorbij, waarbij bij het laatste op verzoek van het publiek ook een stuk in het Afrikaans wordt gezongen. Een hoogtepunt is echter de funky vertolking van ‘Wat Ik Zou Zeggen Als het Kon’, die live nóg veel beter klinkt dan op de cd.

Wanneer de Felle Kleuren even van het podium zijn verdwenen, speelt Lucky Fonz ook uit zijn Engelstalige repertoire een aantal verzoekjes waaronder het prachtige ‘Balad Of The Lighthouse’ en ‘The Mermaid’. Uiteindelijk zijn alle Nummers van ‘Hoe Je Honing Maakt’ gespeeld, en is het een erg gevarieerde avond geworden. Van ingetogen tot uitbundig, in het Engels en in het Nederlands, alles kwam voorbij. De rode draad hierin was het aanstekelijke enthousiasme van de rasartiest Lucky Fonz III.

Gezien: Uinko Eerenstein, Lucky Fonz en de Felle Kleuren. Mezz, donderdag 20 januari 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda