R.I.P. Dark Intentions 2002-2009

Afscheid tijdens Autumn Assault met Hilton Dive, Victimizer, Epsilon en Sorehead

Tekst en foto’s: Martijn Stadhouders ,

Nog één maal zijn ze in het wild te bewonderen tijdens een afscheidsshow in de Avenue maar daarna valt het doek voor Dark Intentions. Tezamen met vier andere metalbands stonden ze afgelopen zondag in de Bredase Avenue.

Afscheid tijdens Autumn Assault met Hilton Dive, Victimizer, Epsilon en Sorehead

Nog één maal zijn ze in het wild te bewonderen tijdens een afscheidsshow in de Avenue maar daarna valt het doek voor Dark Intentions. Tezamen met vier andere metalbands stonden ze afgelopen zondag in de Avenue in de Waterstraat te Breda onder de noemer Autumn Assault.

Hilton Dive
uit Breda opent deze middag met een stevige pot herrie in de lijn van Pantera, Mastodon en Cult of Luna. De zus van zanger/gitarist Pim van Zuilen en tevens zangeres van The Patsy’s (zondag a.s. te zien in de Avenue tijdens ‘Women in Rock’) is de ‘special guest’. Victimizer uit Nijmegen komt met een wat meer oldschool metalgeluid: een stevige mix van death-, black- en trashmetal, snelle solo’s in strak drumwerk.

De volgende twee bands, Epsilon en Sorehead, beiden uit Oostenrijk, hebben Dark Intentions vergezeld op hun Autumn Assault Tour. Epsilon hurkt qua stijl tegen die van Victimizer aan, namelijk snelle death/trash. De wegwerkers-look is weer eens wat anders dan het eeuwige zwart waarin de meeste metalbands zich in hullen. Leuk voor Koninginnedag! Sorehead is de verrassing van de middag. Merchandizing en cd’s zijn de heren vergeten mee te nemen uit Oostenrijk, maar daar houdt de pech niet op. Technische problemen spelen de band parten en de set moet zelfs even stil gelegd worden. Het belet de heren, die nog niets eens zo lang bezig zijn, niet de vetste set van de middag neer te zetten.

Tegen de tijd dat Dark Intentions voor het laatst live te zien zal zijn, is de zaal nog steeds matig gevuld. Niet wat je zou verwachten bij een band als Dark Intentions. Bij eerdere optredens stonden er alleen al meer mensen in de pit dan dat er nu aanwezig zijn. Een band met deze staat van dienst verdient beter. Het lijkt zijn weerslag te hebben op de band zelf. Ondergetekende heeft ze meerdere malen gezien en die voorgaande keren leken harder, strakker en met veel meer pit. Nu is de reden dat Dark Intentions er een punt achter zet een gebrek aan de juiste motivatie. Misschien dat dat de reden is voor de wat matte indruk maar ik kan me zo voorstellen dat een halflege zaal ook niet echt inspirerend werkt. Een band als Dark Intentions verdiende een afscheid in stijl maar gaat nu uit als een nachtkaars. Heel jammer…

Bekijk ook het uitgebreide fotoverslag van Autumn Assault.

Gezien: Autumn Assault met Hilton Dive, Victimizer, Epsilon, Sorehead en Dark Intensions. De Avenue, zondag 15 november 2009.