I Am Kloot en The Films in Mezz

Intiem concert ondanks kater

Tekst en foto’s: Andre Joosse ,

The Films bieden al snel hun excuses aan voor hun kater en ook I Am Kloot komt gehavend het podium op deze vrijdag de 13e. Gelukkig leveren beide bands een mooi en intiem concert af op het Mezz podium.

Intiem concert ondanks kater

Vanavond staat de band I Am Kloot in de Dommelsch zaal van Mezz. Al voor het voorprogramma, de Amerikanen The Films, op het podium verschijnt, is het al gezellig druk in de concertzaal.

The Films hebben vanavond hun tweede optreden in Europa, ze beginnen dan ook met excuses te maken voor de gevolgen van het feestje de dag ervoor. Gelukkig is van een kater weinig te merken, de jonge bandleden zetten een mooi concert neer. De wat Engels klinkende indierock gaat er goed in bij het publiek, een goede opwarmer voor I Am Kloot.

De gevolgen van een after party is bij de bandleden van I Am Kloot duidelijker zichtbaar. Bassist Peter Jobson komt op krukken het podium op. “Let’s say he just fell over”, is het enige wat zanger John Bramwell er over kwijt wil. Ook hier valt er weinig van een kater te merken, de blikjes Guinness vinden gretig aftrek op het podium en een enkele tekst die even zoek is, wordt feilloos door het publiek aangevuld.

De band uit Manchester trakteert Mezz op een intiem optreden. Het gedoe rond het stemmen van de gitaar na elk nummer irriteert wat, maar dit wordt al snel goedgemaakt tijdens de nummers. Enkele nieuwe nummers in de vorm van nummers van hun laatste cd, een compilatie van B-kantjes, worden aangevuld met de klassieke Kloot songs. Als toegift speelt Bramwell McCartney’s ‘Blackbird’ waarna het publiek tevreden huiswaarts kan keren.

Gezien: The Films en I Am Kloot. Mezz, vrijdag 13 november 2009.