Goed debuut van Offenders of Love in Breda

Minder goede avond voor Untraceable

Tekst: Lisa Ruskus, foto’s: Martijn Stadhouders ,

Uit je Hok! De terugkerende dinsdagavond in Mezz-Café om regionaal talent de mogelijkheid te geven zich te presenteren aan het Bredase publiek. De praktijk wijst helaas uit dat Uit Je Hok vooral vrienden en bekenden van de band trekt, geen reden voor 3VOOR12/Breda om weg te blijven. Vanavond talent uit Sleeuwijk/Nieuwendijk en Zundert. Poprock van Untraceable en een vrolijke mengelmoes bij Offenders of Love.

Minder goede avond voor Untraceable

Uit je Hok! De terugkerende dinsdagavond in Mezz-Café om regionaal talent de mogelijkheid te geven zich te presenteren aan het Bredase publiek. De praktijk wijst helaas uit dat Uit Je Hok vooral vrienden en bekenden van de band trekt, desalniettemin geen reden voor 3VOOR12/Breda om weg te blijven. Vanavond regionaal talent uit Sleeuwijk/Nieuwendijk en Zundert. Poprock van Untraceable en een vrolijke mengelmoes bij Offenders of Love.

UNTRACEABLE
Untraceable is een rockformatie geformeerd rond zangeres Charlotte de Groot. Op de MySpace klinkt The Untraceable rechttoe rechtaan, hoewel ze dit zelf ook beschrijven in hun biografie, zou ik hier persoonlijk niet trots op zijn. Het is niet goed, het is niet slecht; The Untraceable is eigenlijk helemaal niets. De nummers zijn rechttoe rechtaan rocknummers waar bij men zich afvraagt of de bandleden wel eens serieus naar andere genres en artiesten hebben geluisterd. De teksten bestaan uit een stel dooddoeners, welke echter redelijk worden gebracht. Het nummer ‘Too Far From Home’  kent een tenenkrommende samenzang, de bridge ”Our time is running out” lijkt een slap aftreksel te zijn van de hit van Muse. De band is sympathiek, maar verder is The Untraceable vrij weinig.

OFFENDERS OF LOVE
Offenders of Love knallen al bij nummer één het podium af. Deze band uit Zundert maakt er een leuke mengelmoes van: stevige melodieën, britpopzanglijntjes en hier en daar een snufje psychedelica en stoner. Toch wordt men bovenal erg blij van Offenders of Love. Korte, vrolijke liedjes, mooie samenzang en goede interactie met het publiek. Het als single aangekondigde ‘Stuck In Slow’ is een dansbaar, bijna ska-achtig liedje wat het zomerse gevoel deze herfstdagen weer even terugbrengt. Met dat gegeven doet de band een beetje denken aan de Tilburgse band The Travoltas die met hun vrolijke surfrock altijd een hele zaal blij kregen. Offenders of Love lijkt een waardige opvolger voor The Travoltas. “En dan nu een cover… van The Eagles”, kondigt bassist Tim Hereijgers aan. Het gehele publiek begint zich mentaal voor te bereiden op een ellenlange versie van ‘Hotel California’, maar schijnt bedriegt “….van the Eagles of Death Metal”, plakt deze vrolijke bassist er achteraan. Een gewaagde keuze, maar de cover van ‘I Want You So Hard (Boys Bad News)’ blijkt een zeer waardige te zijn. De laatste twee nummers zijn wat slapper dan de rest van de set: zonde, Offenders of Love laat het publiek niet achter in de energie die ze daarvoor met hen hebben opgebouwd.

Untraceable moet vooral samen gezellig muziek maken, maar daar anderen niet meer lastigvallen of hun stijl over een andere boeg gooien. Offenders of Love heeft zeker potentie, hopelijk gaan we in de toekomst nog veel van deze band horen!

Gezien: Uit Je Hok: Untraceable en Offenders of Love. Mezz-Café, dinsdag 17 november 2009.