De pareltjes van... Hilton Dive

"De muziek van Cult of Luna is een grote inspiratiebron voor mijn eigen band"

Interview: Pien van der Steen ,

Terug van weggeweest op 3VOOR12/Breda: 'De pareltjes van...'. In deze rubriek vragen we Bredase artiesten naar hun muzikale favorieten en memorabele momenten. In de eerste, vernieuwde editie geven we het woord aan Pim van Zuilen van postmetalband Hilton Dive.

"De muziek van Cult of Luna is een grote inspiratiebron voor mijn eigen band"

Hilton Dive, een bandnaam die er niet om liegt. Onmiskenbaar verwijst de naam naar de onfortuinlijke dood van Herman 'Wild Romance' Brood op 11 juli 2001. De rauwe metal van Hilton Dive liegt er evenmin om en komt misschien wel net zo hard aan als Herman de stoeptegels tegemoet sprong op die bewuste middag acht jaar geleden. Op zondag 15 november staan de heren in De Avenue tijdens Autumn Assault en 29 november in CafEETheater De Boulevard tijdens Suckcity. 3VOOR12/Breda grijpt de gelegenheid om zanger en gitarist Pim van Zuilen naar zijn muzikale pareltjes te vragen.

Wat is de beste band/artiest allertijden?
Dit blijft een gemene vraag. Er zijn zo veel verschillende muziekstijlen en zo ontzettend veel goede bands, maar ik snap dat ik moet kiezen. Dus kies ik voor Cult of Luna. Deze band maakt muziek die me ontzettend diep raakt. Heel zwaar, vaak lang opbouwend tot een climax, met ontzettend goede vocalen. De muziek van Cult of Luna is een grote inspiratiebron voor mijn eigen band en de muziek die ik schrijf.

Wat is de beste Bredase artiest op dit moment?
De beste Bredase band op dit moment is Tank 86. Ik vind het persoonlijk heel knap dat je met zware muziek zonder zang toch erg veel succes kan hebben en dergelijke shows kan neerzetten. De ruigste band blijft echter Speedcocks. We hebben ook de eer om 29 november tijdens Suckcity met hen de Boulevard af te breken.

Wat was jouw eerste muzikale liefde?
Mijn eerste echte liefde was Iron Maiden. Als leek in de cd-winkel vond ik de hoesjes met Eddy al zo schokkend en gaaf, ik dacht meteen dat het heel hard zou zijn. Nadat ik het had opgezet bleek dat eigenlijk reuze mee te vallen, maar een nieuwe verzamelwoede was geboren. Ik ben daarna wel vrij snel 'Burn My Eyes' van Machinehead gaan halen...

Wat is het beste nummer allertijden?
Nog zo´n vraag waar je eigenlijk geen antwoord op mag geven... De intro van 'The Mirror' van Dream Theater is heel ruig, maar het beste nummer aller tijden moet toch wel 'Megalodon' van Mastodon zijn.

Wat is het meest memorable moment met Hilton Dive geweest?
De meest memorabele momenten in chronologische volgorde zijn de terugkeer van Koen Koniuszek als gitarist, de opnamesessie voor de demo en onze eerste gig in de Avenue bij Lokaal Kabaal.