Ook Breda gaat nog een laatste keer helemaal los voor Osdorp Posse

Rapper Tjerkovara uit Hoge Zwaluwe warmt de zaal lekker op voor de O.P.

Tekst en foto's Ilse Zwakke ,

De Osdorp Posse, op afscheidstour door Nederland, kwam ook afscheid nemen in Breda op vrijdag 20 maart. Het werd een ouderwetse avond oer-nederhop met lokaal talent Tjerkovara als voorprogramma.

Rapper Tjerkovara uit Hoge Zwaluwe warmt de zaal lekker op voor de O.P.

Afgelopen vrijdag 20 maart stond Mezz in het teken van een afscheidsfeestje.  Het is al een tijdje bekend dat Osdorp Posse er mee nokt. De leden van de oer Hollandse hip-hop groep zeggen na 20 jaar iedereen gedag met een tour door alle uithoeken van Nederland waarbij ze iedere zaal nog één keertje helemaal plat blazen met hun sound. Ondanks dat deze mannen niet meer op festivals mogen komen, durfde Mezz het aan.  

Met als voorprogramma de jonge rapper Tjerkovara uit Hoge Zwaluwe werd het publiek in de stemming gebracht, maar men kwam natuurlijk voor Osdorp Posse. Al bij het eerste nummer ging de zaal los, maar bij de gouwe oude ‘Moordenaars’ kwamen de emoties pas echt los. Ook Def P vond het een gezellige avond in ons kleine zaaltje in Breda. Ze zouden zichzelf niet zijn als ze niets deden dat niet mag, dus werd het publiek flink aangespoord om tegen het rookverbod van Mezz in, allemaal een sigaret op te steken en los te gaan op ’Steek ‘m Op’.  Er hing een walm van sigaretten en wiet en niet alleen bier vloog door de lucht. Halverwege de avond wanneer de sfeer er goed in zat, surften er ook geregeld een aantal fanatieke mannen over het dichte publiek, uiteraard deed rapper King gezellig mee. Wanneer het feestje afgelopen dreigde te zijn barstte het publiek uit in een luid gejoel en geschreeuw; het publiek wilde meer.  Natuurlijk kwam er een toegift en de zaal ging nog een keertje helemaal plat door de enige echte Osdorp Posse en zoals Def P zelf nog zei: “het was een gezellig avondje!”.

Gezien: Tjerkovara en Osdorp Posse. Mezz vrijdag 20 maart 2009