Uit Je Hok: Dogs Rule The Night maakt succesvol podiumdebuut

Hippe indie van Done Doing Things klinkt spannend

Tekst Daniel Hereijgers ,

Een echte editie van Uit Je Hok waarbij bands met weinig podiumervaring hun kunsten komen tonen in Mezz-café. Done Doing Things speelt voor de tweede keer live, terwijl Dogs Rule The Night een zorgvuldig gepland officieel podiumdebuut maakt.

Hippe indie van Done Doing Things klinkt spannend

 

Een echte editie van Uit Je Hok waarbij bands met weinig podiumervaring hun kunsten komen tonen in Mezz-café. Hoewel, bij Dogs Rule The Night geldt dan wel dat ze hun officiële podiumdebuut maken, maar de leden hebben al voldoende ervaring in de Bredase metal en hardcore scene opgedaan. En dat is te merken ook.

Done Doing Things uit Den Bosch, waarvan twee leden studeren in Breda, mag beginnen. Vanaf de start klinkt de indie en pop/punk lekker in de oren, misschien wat repetitief. En na twee nummers al een cover van Kings Of Leon? De band heeft het nodig om de veertig minuten van een Uit Je Hok-sessie te kunnen vullen. Niet erg, want ze gieten de covers, waaronder ook Shocking Blue en inspiratiebron Franz Ferdinand, in een eigen jasje. En de hipgeklede jongens spelen daarna ook heel goeie eigen nummers waarvan ik de titels als ‘Hide Yourself’ en ‘Blood Pool’ meen te verstaan. Toevallig ook songs die op hun My Space staan. Het beste aan Done Doing Things is de variatie, zowel binnen nummers als binnen het repetoire. De meerstemmigheid en brutale instelling is ook goed, al kan de zang van zanger Merr nog wel wat oefening gebruiken.

Dogs Rule The Night (DRTN) is net klaar met hun demo en heeft een jaar in de repetitieruimtes van Mezz doorgebracht voordat de band zijn officiële podiumdebuut maakt. De rockers hebben veel fans meegenomen, Mezz-café is voller dan bij andere edities van Uit Je Hok. Het is direct te merken dat de mannen ervaring hebben met live spelen in andere metal en hardcore bands. Ze zijn gefocust en echt bezig met hun ding. Zanger Eric heeft ervaring met het overstemmen van harde drums en gitaren, drummer Giel houdt de bassdrum zwaar en strak. DRTN maakt zware rockmuziek, met typische metal en, vooral, hardcore invloeden. Ook zij hebben covers nodig om de set te vullen, we krijgen een eigen, zwaardere versie van bijvoorbeeld ‘If You Tolerate This’ van Manic Street Preachers. Verwijzend naar Lokaal Kabaal van aanstaande zondag geeft de band direct aan dat er zeker plaats is voor Dogs Rule The Night in de Bredase rockscene. De band is ervaren, speelt strak en de muziek is van goeie kwaliteit, waarom is er zo lang gewacht met het eerste optreden?

Uit Je Hok - Done Doing Things en Dogs Rule The Night. Gezien: Mezz-café 4 februari 2009.