19:16 House legende Tyree Cooper komt naar Studio 80

Goedlopende Cartel strikt voor eerste editie 2013 drie internationale artiesten

José de Witt ,

Cartel 2012
De eerste feesten in Studio 80 lieten duidelijk zien waar Cartel voor staat. Gast-dj's Tama Sumo en Mark E verraste beide keren de bezoekers met hun rauwe underground house. Reden genoeg voor Cartel om door te pakken dit jaar. Zaterdag 2 februari is de eerste editie met o.a. Tyree Cooper, Gratts en Chicago Damn.

Ty Cooper
Toen house nog maar in de kinderschoenen stond, was Cooper al lang wakker. Zoals veel dj's in de jaren negentig hoorde je nog veel hiphop in zijn sets. De Chicago resident stortte zich zoals velen in die jaren erna op de acid house en techno. De laatste jaren gooide hij hoge ogen met releases Ovum, We Play House en Tom Trago's Voyage Direct. Maar het absolute hoogtepunt van de laatste jaren is zijn Nuthin' Wrong EP op Mojuba

Gratts
De goedlachse Belg scheurde afgelopen jaarwisseling als mystery guest met San Soda TrouwAmsterdam doormidden. vanavond krijgt hij 2,5 uur de tijd om zijn visie op housemuziek neer te zetten.

Chicago Damn
De anonieme Engelsman maakte jaren geleden al furore in de house scene. Na het wereldje even beu te zijn geweest, kroop hij na twee jaar afwezigheid hij onder naam Chicago Damn zijn rentree te maken. En niet onverdienstelijk, hij bracht acht nieuwe EP's uit op grote labels als MERC, WOLF Music en startte zijn eigen Chicago Damn Rec.

Te zien: Cartel, Studio 80, zaterdag 2 februari 2014, 23:00 uur


  

   dagelijks het laatste nieuws