13:57 De ideeënbox voor Magneet Festival 2013 gaat weer open

The Benelux en Isis openen het Magneetseizoen op zondag 31 maart feestelijk in Paradiso

Redactie Amsterdam ,

Paaszondag
Vanaf 31 maart is het weer mogelijk voor kunstenaars, muzikanten en andere creatievelingen om ideeën online in te dienen. De leukste, meest creatieve en uitvoerbare ideeën krijgen een plek in de programmering. De opening van het online platform wordt feestelijk gevierd met optredens van o.a. The Benelux en mede-aanstichter van het zomerse rariteitenkabinet Isis tijdens deze Magneet Kick Off in Paradiso te Amsterdam. Ook worden de nieuwe site en de thema-dagen van het festival gepresenteerd.

De poptempel van Amsterdam wordt deze dag omgetoverd tot de kerk van Magneet. De Magneetbar herrijst en de hele avond staat in het teken van het nieuwe festivalseizoen. Geen podium blijft onbenut om het talent uit het Magneetarchief te laten schitteren. Reken op raggende gitaren, loepzuiverstemmen en sfeermakende DJ’s. Met de Magneetbar op het hoofdpodium wordt Paradiso het eerste indoor-Magneetfeest in de reeks vol oude en nieuwe namen, theater en muziek, glitters en dans.

Magneet Filosofie
De locatie Oostpunt op het Amsterdamse Zeeburgereiland is ook dit jaar weer een maand lang de vrije ruimte voor creatieve geesten, de plek waar iedere bezoeker automatisch deelnemer wordt. “No spectators, only participators”, dat is altijd de ‘Magneetfilosofie’ geweest en dat uitgangspunt vormt ook nu de basis voor het co-creatie festival. Iets bijzonders creëren doe je samen. Duurzaamheid speelt daarbij een belangrijke rol. Het publiek bedenkt, bouwt en breekt weer af want volgens de motto ‘leave no trace’ houden wij deze bijzondere plek schoon. Magneet Festival vindt dit jaar plaats op de vrijdagen, zaterdagen en zondagen tussen 23 augustus en 15 september. Muzikanten, bands, straatartiesten, eetstalletjes, iedereen is welkom om op het online platform een idee te pitchen. Via Facebook kan op deze ideeën gestemd worden. De leukste, populairste en meest praktische ideeën vinden een plekje op het festival.

Magneet Kick-off 2013, Paradiso, zondag 31 maart 2013, 21:00 uur


  

   dagelijks het laatste nieuws