TDTMCM rent zich rot voor album

Croque-Monsieurs organiseren alternatieve Dam tot Damloop

Daan van der Schroeff ,

Zelf noemen ze zich een radicale vrijheidsbeweging uit de straten van Amsterdam-Noord. En BESTE. BAND. OOIT. Helaas was de partijkas van The Don’t Touch My Croque-Monsieurs (TDTMCM) leeg, maar moeten hun artistieke opvattingen wel opgenomen worden. Om geld in te zamelen voor het maken van hun tweede album, organiseerden de heren een sponsorloop op de Dam. Via hun site konden de bandleden gesponsord worden per gelopen rondje. Doel was om door te gaan tot van uitputting in storten of worden afgevoerd door de politie.

Zaterdag om 12:00 uur ’s middags  namen de heren met wat die-hard fans de Dam over om een nieuwe wereldtijd neer te zetten. Helaas moest een klein kind het ontgelden; hij werd onder de voet gelopen door  de prestatiegedreven renners. 50 a 100 rondjes verder wist TDTMCM uiteindelijk €2000,- op te halen, genoeg om deze woensdag al de studio in te duiken.

Volgens bandlid Nout gaat het nieuwe conceptalbum een nautisch thema krijgen. Alles wordt uit de kast getrokken; zo zullen piraten niet ontbreken en wordt er een reis gemaakt per schip naar het binnenste van de aarde. Op dit album zal zanger Jeroen Zijlstra, bekend van zijn nautische ballades, ook een bijdrage leveren. Uiteraard zal ook vaste gastrapper Ome Omar niet ontbreken.
De titel is nog niet bekend, maar ergens in mei moet de nieuwe plaat uitkomen.