Producerdag in Studio West

Wiewel: "Share the knowledge"

Jarmil Soe-Agnie ,

Studio West organiseert morgen speciaal voor Amsterdamse producers de jaarlijkse producerdag. Tijdens het evenement, dat voor de vierde keer gehouden wordt, krijgen jonge talentvolle producers en beatmakers de kans om samen met gevestigde producers beats te maken en kennis uit te wisselen. Naast alle workshops zal er natuurlijk ook druk genetwerkt worden.

Hayzee en Reverse
Tijdens voorgaande edities hebben o.a Kubus, FS Green, Kid Sublime en Perquisite zich ingezet voor de producerdag. Er is dit jaar een demo spreekuur waar een team professionals feedback geeft op muziek en zal er een workshop over het bouwen van een eigen thuisstudio plaatsvinden. Daarnaast zijn er masterclasses waar een select groepje van maximaal twintig producers aan deel zal nemen. Dit jaar zijn DJ/Producer I.N.T van La Melodia, Reverse, Killing Skills en Hayzee aanwezig.

Killing Skills
De heren van Killing Skills vinden het best leuk om af en toe de studio uit te komen en mensen die geïnteresseerd zijn in wat zij doen wat bij te brengen waar ze wat van kunnen leren. Jaap Wiewel: "Share the knowledge; Het is goed dat dit soort dingen er zijn zodat kids zich kunnen ontwikkelen en daar dragen we graag een steentje aan bij."

Lekker in het zonnetje aan de Amstel bereidt Killing Skills de workshop van de producerdag voor. Van Rootselaar: "Jaap geeft les aan het Herman brood college en heeft zodoende veel ervaring met het begeleiden van mensen. Hij zal een presentatie geven van wat er vanmiddag ter tafel komt. De meeste kennis zit in ons hoofd. Naast de punten die wij belangrijk vinden, is er natuurlijk alle tijd om in te gaan op vragen. De workshop mag wat mij betreft best een heel andere kant op gaan."

Wiewel: "We willen het een beetje open houden. We hebben wel een globaal verhaal over componeren, opnemen, mixen en masteren. Maar wat ik zelf vaak toch merk, is dat mensen wel weten dat wij met al die aspecten bezig zijn en de kans gebruiken om over alles wat te vragen. Dat hoeft niet per se raakvlak te hebben met wat we zelf op ons lijstje hebben staan."

Van Rootsaelaar: "Er is een grote kans dat veel jongeren nog niet bewust zijn van wat er bij komt kijken, buiten het maken van een beat. Toen wij daar bewust van werden, zijn we meteen gaan professionaliseren. Over creativiteit kun je weinig uitleggen; dingen zoals techniek staan daar los van en kun je gebruiken om wat je maakt nog beter te maken. Het doel is om uit te leggen hoe je je demo zo goed mogelijk kan laten klinken. Dat bestrijkt een groot palet aan aspecten, waar we veel over kunnen vertellen.”