Jachtseizoen geopend: Mooie Noten en Wanted 2012

Waar zijn de singersongwriter- en hiphopparels?

Robbie van Zoggel ,

Hoewel het competitieseizoen met de finale van de Amsterdamse Popprijs (winnaar Mister and Mississippi) nog maar net is afgesloten staan de nieuwe prijzen bij talentenfabriek GRAP voor lichting 2012 al klaar. Daarom start deze week de werving voor de nieuwe edities van Mooie Noten (pop en singer songwriting) en Wanted 2012 (hiphop en R&B). Meedoen?

Oud-winnaar Ome Omar op Noorderslag
Wil je geselecteerd worden voor de zestiende editie van Wanted, schrijf je dan in met een track voor woensdag 1 februari 2012. De finale, Most Wanted - the Final Showcase is op vrijdag 20 april in de Melkweg. De hall of fame bestaat inmiddels uit een rijtje bekende namen. Eerdere deelnemers of winnaars in de historie zijn The Partysquad, Ali B., Surya, Yes-R, Kimo, Ome Omar en Lange Frans.

Wie wordt de nieuwe Chris Kok (Civil Union en Über-ich)?
De inschrijving voor Mooie Noten loopt tot 1 maart 2012 en biedt onderdak aan singer-songwriters en popmuzikanten met een (semi-)akoestische act van maximaal drie personen. Het uitgangspunt van de competitie is de popsong zelf; er wordt gelet op compositie, teksten en muzikale presentatie. In april vinden de drie voorrondes plaats op verschillende podia in Amsterdam: Panama (dinsdag 3 april), Volta (woensdag 4 april) en Café Pakhuis Wilhelmina (dinsdag 10 april). Van de eerdere deelnemers zijn Case Mayfield en Lucky Fonz de meest succesvolle.