A'dams Studenten Festival 2012

Twee volle dagen studententalent in muziek, theater en beeldende kunst

Redactie Amsterdam ,

Morgen gaat het Amsterdams Studenten Festival van start. Wederom zal het festival twee dagen lang in het teken staan van studenten met talent. Dit jaar bestaat het festival uit drie brede categorieën: Theater, Muziek en Beeldende Kunst. Deze wisselen elkaar af en zorgen voor een veelzijdig programma. DJ’s, korte films, bands, comedians, dansers, foto’s, singer-songwriters, dichters… alles komt aan bod! Naast de studenten met talent zijn er diverse toffe gastoptredens te bewonderen. Zo zullen o.a. King Jack en PleaSe iedereen de pan uit laten swingen, en zullen Monica da Silvia Trio en Nina de la Croix ons vermaken met hun liedjes en theater.

Zelf kun je ook je eigen creatieve ei kwijt bij één van de uiteenlopende randactiviteiten. Er zullen workshops zijn, een silent disco, spelletjes, een speurtocht, een karaokezaal en nog veel meer! Deze keer vindt het festival plaats op een bijzondere locatie: het nieuwe Crea gebouw op Roeterseiland. Deze oude diamantslijperij met prachtige nieuwe zalen wordt twee avonden lang gevuld met culturele bedrijvigheid. Kortom, het worden twee veelzijdige, culturele en gezellige dagen die je niet mag missen!

Donderdag 26 april 17.00 – 01.00 uur
Vrijdag 27 april 17.00 – 24.00 uur
Eindfeest 27 april 24.00 – 03.00 uur

 

Gastoptredens
King Jack
Nina de la Croix
Monica da Silva Trio
Vincent Geers
PleaSe!
Herman in een Bakje Geitenkwark
The Crowns
The Hope Dealers
DJ Philly M
Da Rebels
Sue The Night

Randprogrammering

DJ Funky RoNaast alle toffe optredens kun je zoals op ieder goed festival natuurlijk ook dingen doen! Zo zal er een silent disco zijn met DJ’s als McBride om heerlijk met je voetjes van de vloer te gaan. Ook zullen er verschillende workshops gegeven worden, waaronder een salsaworkshop. Daarnaast kun je spelletjes spelen, gekke foto’s maken, geschminkt worden, schilderen, meedoen aan de pubquiz en nog veel meer.

Locatie
Zoals gezegd hebben we dit jaar een bijzondere, splinternieuwe locatie: CREA. Niet het oude, sfeervolle doch haast uit elkaar vallende CREA op het Binnengasthuisterrein, maar het nieuwe CREA op Roeterseiland, Nieuwe Achtergracht 170. Weggestopt tussen de UvA gebouwen zit nu the place to be voor mensen die van kunst, cultuur en gezelligheid houden.
Kijk hier voor de routebeschrijving.