Olivier Weiter wordt wakker in Zuid-Amerika met Miss Melera

"Seks, drugs & rock 'n roll, de driehoek moet compleet zijn."

Claire Bontje & Anouk Tuitel ,

Zijn WEITER shows zijn spectaculair, veel halfnaakte vrouwen en geile deuntjes. Olivier Weiter zit niet stil en gaat door. Net Mysteryland Chili achter de rug en na een lange reis en 48 uur geen slaap ligt Olivier Weiter eindelijk in bed. Met ons. Maar er is geen tijd om te slapen want we vragen hem letterlijk het hemd van het lijf. We willen alles weten over seks op de dansvloer en in bed. En natuurlijk over zijn muziek.

Je bent al 48 uur wakker. Hoe was Chili?
Chili was heel erg tof. Chilenen feesten keihard. Geen drugs. Je zou denken: Chili, cocaïne. Maar helemaal niks. Allemaal op de alcohol. Het feest was zaterdag afgelopen en zondag ging het nog door op de camping. Zondagmiddag om vijf uur moesten mensen gewoon weggeveegd worden, ze wilden niet stoppen. Mysteryland was voor die mensen zo’n happening, ze gingen ervoor en deden alsof het hun laatste feest ooit was. Hun energie samen met de zon, dat was te gek.

Waar ter wereld zou je nog een keer wakker willen worden?
Sowieso nog een keer in Zuid-Amerika. Dat temperament van die mensen is veel sexier dan dat van de mensen hier. In Chili schiet je een vuurpijl af en dan is het: wauw, vet vuurwerk! Hier zeiken ze om een lasertje meer of minder. Daar zijn mensen gewoon heel snel blij met wat er is en niet met wat er eventueel zou moeten komen. Dat trekt mij heel erg. 

Met welke vrouwelijke DJ zou jij het bed willen delen?
Miss Melera! Zij is mijn beste vriendinnetje en daarom de enige vrouwelijke DJ waarmee ik het bed zou kunnen delen zonder dat er iets zou gebeuren. Zij is ook de enige die mijn bed een keer heeft gezien. Maar dat was gewoon een logeerpartijtje. Maar het liefst word ik wakker naast mijn vriendin en naast niemand anders. Ik ben wat dat betreft wel netjes.

Tijdens je shows staan er allemaal schaars geklede dames op het podium. Hoe ga je daar mee om?
Ja, dat hoort erbij. Je kunt er een beetje in mee gaan. Het geeft net iets extra's. Als al die dames er niet waren geweest had ik toch gedacht: jezus, waarom staan er geen vrouwtjes voor m'n neus? Het geeft toch een beetje die geile twist eraan. Het moet ook een beetje seks hebben. Seks, drugs, rock 'n roll. De driehoek moet compleet zijn.

Vind je dat jouw muziek geschikt is voor in bed?
Ja, zeker! Ik draai niet letterlijk mijn eigen sets in bed, want dan ben ik te veel op de muziek aan het letten. Maar qua muziekstijl is het echt goede muziek om seks op te hebben. Dat vind ik ook belangrijk als ik draai. Ten eerste draai je voor de vrouwen en ten tweede draai je voor seks op de dansvloer. Als vrouwen het leuk hebben, hebben mannen het leuk. Muziek moet wel sexy zijn. 

Wat voor muziek luister je nog meer in bed?
Pink Floyd of hele oude goede soul, zoals The Commodores en Aretha Franklin. Dat vind ik sexy, goede seksmuziek. Beetje soul. Die negerinnestem doet het echt goed in bed samen met de skills die ik heb haha. Dat is de perfecte combinatie.

Als je moet kiezen tussen seks en muziek?
Moeilijk, maar dan ga ik toch wel voor seks. Net als kiezen tussen seks en eten, dat vind ik ook moeilijk. Ik houd heel erg van koken, dat is echt mijn tweede hobby. Maar seks, sowieso!

Waar kunnen we jou voor wakker maken?

Een goede pot seks of een lekker bord eten. Als het met liefde wordt klaargemaakt vind ik het meestal wel lekker. Maar vooral Japans, Indonesisch of een goed stuk vlees. Lekker eten en seks dus. Muziek? Nee, dan blijf ik nog lekker even slapen.

Slaap je veel?
Ja, heel veel. Ik vind slapen een ontzettend belangrijk onderdeel van de dag. Als ik niet lekker slaap komt er ook niets terecht van de dag. Ik slaap misschien wel meer dan dat ik wakker ben. Tenminste, in het weekend slaap ik niet zo heel veel, maar dat haal ik doordeweeks weer in. 

En drugs?

Drugs, dat hoort er ook bij. Daar ga ik niet schijnheilig over doen. Ik houd ervan. Ik vind wel dat je professioneel moet zijn als je achter de draaitafel staat. Je moet al je natuurlijke energie geven. Op het moment dat je dat niet meer kunt zonder drugs ben je gewoon fout bezig. Dat heb ik om me heen wel gezien, dan zit je in een neerwaartse spiraal. Optreden werkt ook als drugs, daar krijg je power van. Het is net of je een lijn pep neemt. Je krijgt zoveel energie van het publiek, dat neem je in je op en dat verwerk je tot een vette set.

Heb je een ritueel voordat je gaat draaien?
Ja, ik doe altijd vlak voordat ik begin mijn schoenen uit, dan ben je meer geaard. Ga maar eens dansen op blote voeten, het is dan net alsof je thuis bent. Met schoenen aan zit er nog iets tussen jou en de vloer. En op de vloer staat het publiek en daar wil ik zo dicht mogelijk bij zijn.

Waar kijk je het meest naar uit de komende tijd?
De WEITER tour. We gaan een jaar door Nederland touren, naar een aantal kleinere locaties waardoor het iets intiemer wordt. Het blijft gewoon seks, drugs, rock 'n roll. De muziek blijft bij mij. En daarna komen we weer terug bij de thuisbasis, Paradiso. Er zijn al plannen om internationaal te gaan. World domination uiteindelijk haha. Het komende festivalseizoen gaat ook echt een knaller worden. Dat zie je wel verschijnen. Ik kijk uit naar het komende jaar, te beginnen met Diaspora op 1 januari.

Tijdens Diaspora op Nieuwjaarsdag vervul je de rol van Shaman. Waar komt dat vandaan?
Een Shaman in een Ayahuasca sessie begeleidt je in een reis naar je innerlijke zelf. Hij stuurt je een bepaalde richting op en hier moet je zelf iets mee doen. Wat ik doe is eigenlijk hetzelfde: ik stuur je een kant op met de muziek en je moet er zelf uithalen wat je eruit kan halen. Dus ik zie mezelf wel als een soort muzikale begeleider. Ik geef toch een bepaald gevoel af. Dat kan een goed, een duister of een verliefd gevoel zijn. Of het kan gewoon hard gaan zijn. Ik houd ervan om mensen te bespelen.

Te zien: Diaspora Initiative, Velodrome Amsterdam, 1 januari 2013, 17.00-05.00