SHMLSS wil wakker worden op een feestende boot met cocktails en sexy disco beats

Anouk Tuitel ,

Nog geen paar jaar geleden stonden de heren van SHMLSS, Bart en Michiel, nietsvermoedend in een bar in Utrecht te draaien. Ze konden niet mixen maar namen vol enthousiasme een duik in het diepe. Nu vier jaar later hebben ze deze zomer vijftien festivals en nog veel meer feestjes in de planning staan. Met hun sexy nu-disco muziek plezieren ze het publiek keer na keer. 3voor12 kroop met deze mannen het bed in. Dit keer niet in een hotel of een studio-slaapkamer, maar in de vredige stilte van een yurt.

Waar ter wereld zou je nog wel eens wakker willen worden?
Bart: "In Miami tijdens de Winter Music Conference. Lijkt me heel gaaf om daar te draaien en dat je dan wakker wordt en denkt: wow dat was vet vannacht!"
Michiel: "Shit, dat wilde ik ook zeggen! Maar anders zou ik wel wakker willen worden tijdens een feestje op zo'n dakterras in New York. Met zwembad, cocktails en genietende mensen overal. Dat je wakker wordt en het feestje nog steeds bezig is en je zo weer kan aansluiten. Of nee, nog beter. Diezelfde setting, maar dan op een varende feestende boot. Een boot waar je beneden lekker rustig kan slapen en boven kan feesten en chillen."

Vind je dat je muziek geschikt is voor in bed?
Michiel: "Ja, zeker! We draaiden laatst in Delft op een feestje en toen kwam er een stelletje naar ons toe. Ze vertelden dat ze heel vaak seks hadden gehad terwijl ze naar een set van ons luisterden. Dat is heel vet om te horen."
Bart: "En de discomuziek is in feite ook geinspireerd op seks. De teksten zijn sexy en vaak wordt er gebruik gemaakt van zwoele vrouwenstemmen. Zowel mannen als vrouwen luisteren graag naar zo'n stem."

Wat voor muziek luister je zelf in bed?
Bart: "Niet zo heel veel eigenlijk. Hoewel ik onze muziek wel geschikt vind voor in bed, zou het niet werken om het te luisteren. Dan zou ik de hele tijd alleen maar gefocust op de muziek zijn. Luisteren naar de mooie overgangen en meezingen met leuke teksten."

Als je moet kiezen tussen seks en muziek?
Michiel: "Dan toch wel seks. Want seks maakt je gelukkig en inspireert je om te werken en muziek te maken. En zonder seks zou de discomuziek ook heel anders zijn."

Waar kunnen we jou voor wakker maken?
Bart: "Eten! Ik hou heel erg van eten. Als ik een gerecht zou moeten kiezen, dan ga ik toch voor rendang. Dat kan ik wel dagen achter elkaar eten."
 

 

Slaap je veel?
Michiel: "Tegenwoordig heb ik een beter slaapritme dan een paar jaar geleden. Van maandag tot donderdag slaap ik goed en regelmatig. Het weekend is een grote chaos wat betreft slaap."
Bart: "Maandag is altijd mijn zondag. Dan slaap ik wat langer uit, zet ik de wekker pas om een uur of 11."

En drugs? 
Michiel: "Het is wel eens gebeurd ooit tijdens het draaien. Maar het bevordert het zeker niet. Op het moment zelf voelde ik me natuurlijk wel heen lekker, maar je bent er niet helemaal bij. Achteraf heb je geen idee hoe je gedraaid heb. Je kunt veel minder strak mixen, geen succes dus."
Bart: "Ik vind het knap als dj's dat kunnen combineren met hun werk. Ik vind het zeker geen aanrader. Natuurlijk wordt er door het publiek zelf wel vaak drugs gebruikt, en vooral op festivals. Het maakt me niet uit of het publiek nuchter is of niet, als ze er maar echt staan met de intentie om er een top avond van te gaan maken en echt te genieten van de muziek." 

Heb je een ritueel voordat je gaat draaien?
Bart: "Onze drugs is eigenlijk wodka. En is is ook traditie bij ons om altijd een shotje wodka te nemen voordat we gaan draaien. Of dat nu 's middags in het zonnetje op een festival of diep in de nacht in een club."
Michiel: "En ik check altijd de apparatuur voordat we gaan draaien."

Waar zien jullie SHMLSS over vijf jaar?
Bart: "Eigenlijk precies wat we nu doen, maar dan over de hele wereld. We hoeven niet perse op de grootste feesten of in de bekendste clubs te staan. Juist de kleinere feestjes waarderen we heel erg. Het gaat erom dat de mensen echt van de muziek genieten."

Waar kijk je het meest naar uit de komende tijd?
Michiel: "We zijn nu net begonnen met zelf muziek te produceren. Dat is ook iets wat we beiden nog niet konden maar waar we net als toen we net begonnen met draaien helemaal voor willen gaan. Zo komt er binnenkort een remix uit van een nieuw nummer van Arjuna Schiks. Met het muziekproduceren willen we dus nog veel meer gaan uitbouwen. Verder staan er vijftien festivals geplant deze zomer, dus het wordt een drukke tijd.
Bart: "En we verheugen ons ook heel erg op de 'fest'-feesten die we samen met een paar vrienden zelf organiseren. Vorige zomer was er Prefest, Reddingsfest en Afterfest. Zaterdag 29 juni is er weer Reddingsfest. Dit is een feest op een boot waar er alleen maar vrolijke zomerse nu-disco en house gedraaid wordt! Het leuke is dat het voor een wat kleiner publiek is en omdat het op een boot is, ben je de hele tijd met z'n allen. Ik kijk er ook heel erg naar uit om The Dead Rose Music Company op ons feest te verwelkomen. Dit is een britse dj die hele vette muziek maakt, maar nog niet zo wijd bekend is. Zonde, want hij maakt hele gave dingen. Ik vind het leuk om hem de kans te bieden zijn publiek en bekendheid uit te breiden naar Nederland en Amsterdam, want hij verdient het echt!"