Kris Berry vindt inspiratie in Noord

"Ik heb ooit op een cruiseschip gezeten naar Alaska, om walvissen te spotten."

Tekst: Anne Slump | Foto's: Anouk Tuitel ,

Het is er niet droger op geworden als Kris Berry het podium betreedt. Het oer-Hollandse weer is vandaag dan ook echt ieders grootste vijand. Een artiest in hart en nieren laat zich hier echter niet door uit het veld slaan. Kris Berry neemt met haar lieflijke mix van rhythm & blues, country, jazz en Caribische invloeden alsnog een stukje zon mee naar het regenachtige Noord.

Noorderpark of Noorderslag en waarom?
"Het zijn twee uitersten. Ik heb nu allebei gedaan, dus kan niet echt meer kiezen! Misschien was dit wel gewoon leuker. Sfeer is erg belangrijk en wordt niet gekenmerkt door de hoeveelheid mensen. Soms zet je in op een liedje en als de sfeer goed voelt dan maak je er uiteindelijk toch een feestje van. Noorderslag is echt iets heel anders. Voor mij was dat een optreden wat ik heel eng vond omdat daar voor je gevoel veel belangrijke mensen naar je staan te kijken. Je geniet er dan minder van en bent veel meer bezig met je zenuwen."

Wat is het Noordelijkste puntje op aarde waar je bent geweest en wat deed je daar?
"Ik heb ooit op een cruiseschip gezeten naar Alaska, om walvissen te spotten."

Waarom is Noord volgens jou gestoord?
"
Ik vind Noord niet gestoord. eigenlijk heb ik wel iets met Noord. Vorig jaar heb ik mijn album in Noord opgenomen dus voor mij is dit wel een belangrijke plek. Noord biedt ergens wel een bepaalde rust. Op een mooie dag ga ik gerust naar de NDSM om te schrijven."

Hoeveelste festival is dit deze zomer, waar ga je heen, en waar kijk je naar uit?
"Ik denk niet de heelveelste, maar wel heel tof dat we mogen spelen. We hebben vorig jaar op North Sea Jazz gestaan. Dit jaar sta ik er als mezelf, niet als Kris Berry. En we gaan aanstaande donderdag naar Berlijn. In juli staat Londen op het programma wat ik zelf heel bijzonder vind. Het is heel spannend allemaal. In augustus staan Haarlem Jazz & Delft Jazz op de dezelfde dag in de agenda. Dat wordt precisiewerk."