Skinto: “Speeltijd is over”

Nieuwe EP van de Amsterdamse MC nu op de Luisterpaal

Erik Zwennes ,

Morgen releast mc Skinto voor het eerst in twee jaar tijd nieuw materiaal. De Speeltijd Is Over EP is vanaf nu al te beluisteren op de Luisterpaal. De titel spreekt voor zich: Skinto is klaar met aanklooien, heeft de afgelopen jaren veel geleerd en ziet deze release als een nieuw begin.

Nieuwe EP van de Amsterdamse MC nu op de Luisterpaal

Morgen releast mc Skinto voor het eerst in twee jaar tijd nieuw materiaal. De Speeltijd Is Over EP is vanaf nu al te beluisteren op de Luisterpaal. De titel spreekt voor zich: Skinto is klaar met aanklooien, heeft de afgelopen jaren veel geleerd en ziet deze release als een nieuw begin. “Het is te lang stil geweest, ik ben zo blij dat ik weer muziek kan laten horen,” aldus de Amsterdammer.

Op de EP staan producties van SirOJ, DJ Promo Craz-E, Spanker en FS Green. Op die laatste track zijn nu al zoveel goede reacties gekomen dat de twee nadenken over meer samenwerkingen. Met (hardcore)producer DJ Promo heeft Skinto al vele dagen in de studio doorgebracht. Er ligt zelfs al een album klaar, en de twee blijven werken aan nieuwe tracks. Toch zal dit project voorlopig nog niet het daglicht zien. Skinto: “We zijn er beiden enthousiast over, maar we zijn nog aan het kijken hoe en waar het moet verschijnen.”

Waarom heeft het zo lang moeten duren voordat we weer iets nieuws hoorden? “De belangrijkste les van de afgelopen tijd is dat het geen zin heeft om iets uit te brengen zonder plan. Daarom komt deze EP ook uit op een moment dat het zin heeft. Volgend voorjaar volgt mogelijk een re-release met zes extra tracks. Tegelijkertijd volgen steeds meer livedata.” De eerstvolgende is op 29 oktober in Tilburg op festival Definitie van Hiphop.

2012 moet het jaar worden van de release van Skinto’s eerste langspeler. “Alles wat ik nu maak is voor het album. Het is nog niet duidelijk waar het uit zal komen, maar natuurlijk liggen er al wel lijntjes. Ik wil volgend jaar gewoon heel veel van me laten zien. Daar hoort ook een videokant bij. Met clipmaker Basnetron ben ik ook bezig met ideeën voor een film. Daarnaast zal het eerste theaterstuk met mij als acteur een reprise krijgen.” Wanneer 3 x 0 = 0, het stuk van MC Fit (Flinke Namen) opnieuw wordt gespeeld is nog niet duidelijk. Wel is bekend dat Speeltijd Is Over vanaf morgen via diverse platforms te downloaden is en dat je nu al naar de Luisterpaal kan voor een spin.