RBDjan begint in januari aan nieuwe album

En brengt begin 2012 korte film Linkerbaan uit

Erik Zwennes ,

De Amsterdamse mc RBDjan begint in januari met de opnames van zijn nieuwe album. De opvolger van De Onderbaas moet nog in 2012 verschijnen. Voor de tweede soloplaat wil de rapper werken met meerdere producers. “Het gangstergedoe gaat aan de kant.”

En brengt begin 2012 korte film Linkerbaan uit

De Amsterdamse mc RBDjan begint in januari met de opnames van zijn nieuwe album. De opvolger van De Onderbaas moet nog in 2012 verschijnen. Voor de tweede soloplaat wil de rapper werken met meerdere producers.

RBDjan zit ook in de tweede serie van Ali B Op Volle Toeren. In de serie werd hij gekoppeld aan zangeres Margriet Eshuijs. De aflevering wordt op 18 januari uitgezonden. “Volgens mij heb ik een mooi nummer gemaakt. Wat zij voor mij schreef is ook erg ontroerend. Het was echt een geweldige ervaring.”

Naast Eshuijs werkte RBDjan al eerder met volskzanger Mick Harren en collega rapper Lange Frans voor zijn eerste album. Deze single, Hou van Amsterdam, wordt half januari als single uitgebracht. Eerst zou deze in december komen, maar met grote Amerikaanse releases deze maand en de feestdagen op de stoep is besloten dit even uit te stellen. “We hebben de clip in Rotterdam geschoten”, grapt RB. “Beide heren zitten uiteraard in de video. Ik ben heel trots op het resultaat, alles wat Amsterdam te bieden heeft zit in die clip.”

Begin 2012 verschijnt ook eindelijk de korte film Linkerbaan over het leven van de Amsterdamse rapper. De film met RB zelf in de hoofdrol is een productie van Kevin Boitelle en Sander van Driel van OpslaanAls en lag al even op de plank. “Nu is het moment er voor. Sorry dat het zo lang heeft geduurd. Ik hoop dat de film deuren voor me opent. Ik wil zeker meer gaan acteren in de toekomst.”

Dan dus die nieuwe plaat. RB heeft inmiddels al een flink zooitje nieuwe teksten liggen, maar weet nog niet of deze op zijn nieuwe album komen. “Zie het als een wedergeboorte. Jaren lang beloofde ik De Onderbaas; een conceptalbum dat wegluistert als een film. Nu dat er uit is, wil ik een streep zetten achter die periode. Het gangstergedoe gaat aan de kant. Ik wil ook tracks maken voor de dames en heel vrij muziek maken. Natuurlijk blijf ik altijd komen met dope rijmschema’s.”

En hoe staat het met RBDjan’s groep THC? “We zijn aan het praten, maar het zijn allemaal mensen met drukke levens. Velen zijn vader geworden, dus verwacht niet al te snel een nieuw THC album of een labelcompilatie. Wél komt er een album van mij en Rocky (aka Rocks) aan.” Ook verrast RB met het nieuws dat de strijdbijl tussen hem en oud-THC lid Appa is bijgelegd. “We kwamen elkaar tegen bij een begrafenis en besloten het verleden achter ons te laten. Wellicht volgen er nog wel eens tracks van ons samen.”