Albumpresentatie Diggy Dex’s derde album groot feest in Melkweg

Ideale schoonzoon Dex trakteert publiek op origineel en optimistisch optreden

Tekst: Maike Gerritsen | Beeld: Anne Caroline Slump ,

Op 22 oktober dit jaar was het zover. Nederlands blije tatta, Diggy Dex, brengt zijn derde rapalbum uit. Met zijn vader in het publiek en een blik muzikale vrienden op het podium, kan deze avond niet mislukken.

Ideale schoonzoon Dex trakteert publiek op origineel en optimistisch optreden

Het wordt rapper Koen ‘Diggy Dex’ Jansen niet gemakkelijk gemaakt. Regelmatig wordt hij uitgemaakt voor ‘gare tatta’ en zou hij blank en nep zijn. Vanaf het eerste moment bij deze albumpresentatie blijkt het de creativiteit en toegankelijkheid te zijn die de rapper inspireren in zijn muziek.

Ietwat gespannen starten Dex en band deze avond in de Melkweg. Om het publiek hoeft hij zich geen zorgen te maken, want die zijn al goed opgewarmd door de beats van Kernkoppen. Er kan meteen verder worden gefeest wanneer zonder adempauze het tweede nummer “Vandaag” wordt ingezet. Pas bij het vierde nummer komt de band er lekker in. “Melkweg, zijn jullie klaar om te rocken?”, en dat zijn ze.

De Utrechtse rapper Skiggy rapz heeft de meeste nummers van dit album geproduceerd en ook op het podium blijken de twee goed op elkaar ingespeeld. Aan de rechterkant van het podium speelt zich een vrolijk schouwspel af tussen de bassist en gitarist Wesley. ‘Een vrouw op het podium doet het altijd goed’, zal Diggy hebben gedacht. Zangeres Kim speelt niet alleen dwarsfluit, maar zorgt ook voor een aangename afwisseling deze albumpresentatie.

Als Big2, Wudstik en Skiggy Rapz Diggy Dex bij “Links Rechts” versterking komen brengen, bouncet het publiek in het rond. Deze nieuwe single zal het dan ook wel goed gaan doen. Het is wel ietwat rommelig en chaotisch, maar dat mag best als je met z’n vieren staat te rappen.

Voor de gelegenheid heeft Diggy Dex ook DJ DNS meegnomen. Deze man weet wat turntablisme is. De draaitafels glijden als was door zijn vingers en hij trakteert de zaal op een oneerlijke battle tussen de drummer en zijn eigen kunsten. Fenomenaal.

De sfeer in de zaal is ontspannen. Van het mellow nummer ‘Het is goed zo’ tot het stemgeweld van Penny Lane’s non je ne regrette rien in ‘Dezelfde spijt’. Het publiek laat zich rustig betoveren door Diggy’s woorden. Ook vergeet Diggy Dex zijn publiek niet te voorzien van een biertje hier en een glaasje whisky daar.

In de toegift wordt het publiek in slaap gezongen door Diggy en Eva de Roovere met hun grote hit Slaap Lekker (Fantastig toch?). Jammer dat haar microfoon pas bij het derde refrein wil meewerken. De geluidsman liet helaas hier en daar wel vaker een steekje vallen.

 “Het ligt nooit aan jou” rapt Diggy tot slot en het lag zeker niet aan hem. Innemend, origineel en inderdaad de ideale schoonzoon. Laat Diggy Dex maar lekker schuiven. Blanke tatta of niet. Ja toch?