TV: Lupe in de loupe

Reportage over dj en producer Lupe tijdens 15e Amsterdam Dance Event

Tekst en beeld: Robbie van Zoggel ,

Sinds 2003 zwaait hij de scepter over zijn eigen dancefeest UNK. Op zich al uniek om zo lang succesvol te zijn, maar nu heeft dj Lupe ook zijn eerste EP uitgebracht. 3VOOR12/Amsterdam maakt kennis met Lupe's werk en leven tijdens de 4 drukke dagen van het Amsterdam Dance Event.

Reportage over dj en producer Lupe tijdens 15e Amsterdam Dance Event

Sinds 2003 zwaait dj Lupe de scepter over zijn eigen dancefeest UNK; op zich al een unicum om zo lang succes te hebben met je eigen feest. Ander paradepaardje is Italo Elite, het italodisco-project dat hij samen met Tom Trago, San Proper en Martin Duvall heeft opgezet. Italo Elite bouwde haar naam en faam op in Club Up, maar is sinds oktober dit jaar elke eerste donderdag van de maand te vinden in Jimmy Woo.

Release

Het jaar 2010 is voor dj Lupe vooral een hoogtepunt omdat hij zijn productie-ambities om heeft gezet in een eerste EP. Het EP, met de titel Poof!, is uitgebracht bij het label Instant Replay, een uitvloeisel van het Magnetron-label, met releases van onder andere Willie Wartaal, Lele en TWR72. Zijn single Shake staat al enkele weken in de houselijst van 22Tracks.

Waar anders kun je jezelf en je nieuwe plaat beter promoten dan op het grootste dance evenement van de wereld? 3VOOR12/Amsterdam maakt daarom kennis met Lupe's werk en leven tijdens de 4 drukke dagen van Amsterdam Dance Event 2010.

Een unieke kijk in het leven van een Amsterdamse dj en producer in de speeltuin die ADE heet.

Bekijk hier de reportage over Lupe tijdens het 15e ADE en voor beeldvullend formaat op 3VOOR12TV.