Loesje Maieu over muziek, haar lief en samenwerking

Sonic Soirée: interview Blackie & The Oohoos

Tekst: Maike Gerritsen ,

Als opwarmer voor de eerste Sonic Soirée in de Brakke Grond spreken we alvast met de bands van de avond. Na Flying Horseman is het nu de beurt aan zijn 'lief': Blackie & The Oohoos.

Sonic Soirée: interview Blackie & The Oohoos

Veel Vlaams talent op Sonic Soirée. Blackie & The Oohoos en Flying Horseman, de andere Belgische band die op Sonic Soirée in de Brakke Grond zal staan, hebben een goede relatie. Ook op intiem vlak, blijkt later. “Maar eigenlijk verzorgen Blackie & The Oohoos alleen de backing vocals bij ons”, aldus Bert Dockx, de frontman van Flying Horseman.

Loesje Maieu neemt vrolijk de telefoon op. Haar zusje Martha is vandaag jarig, vertelt ze. Samen zijn zij de drijvende kracht achter Blackie & The Oohoos. De Vlaamse band heeft dit jaar haar eerste en aan de band gelijknamige album uitgebracht.

“Ik zou onze muziek omschrijven als alternatieve pop met engelachtige passages en donkere stukken. Ook gebruiken we veel instrumenten, zo ook een klokkenspel en accordeon. Door tweestemmig te zingen krijgt de band haar specifieke sound”, zegt Loesje.

In verschillende recensies van Blackie & The Oohoos is te lezen dat de band feeëriek overkomt. “Vaak wordt de vergelijking met David Lynch getrokken. Sfeer is wel degelijk belangrijk voor de band en tijdens een live optreden proberen we dan ook een sprookjesachtige sfeer neer te zetten”.

Bekijk hier de sessie van Blackie & The Oohoos eerder dit jaar op festival Sonic Connections.