Le Club Suburbia in SMART Project Space

Een experimentele avond met Moon & Sun, Woods en Thank You

Tekst en foto's: Merel Keizer ,

Le Club Suburbia organiseert avonden met bandjes die nog geen platenmaatschappij hebben en waarvan sommige hun tour uit eigen zak betalen. Deze avond hadden we het genoegen met drie experimentele bandjes in SMART Project Space, namelijk Thank You (VS), Woods (VS) en Moon & Sun (NL).

Een experimentele avond met Moon & Sun, Woods en Thank You

Dit keer vond de innovatieve muziekavond met niet-commerciële bandjes van de concertprogrammeurs van Le Club Suburbia plaats in het ruime auditorium van SMART Project Space, net buiten de grachtengordel. Na het soundchecken en nadat er meer publiek binnengekomen was, kon de avond van start gaan.

De avond begon met een rustig en kort optreden van Moon & Sun, de band van de Zweedse, in Amsterdam wonende kunstenares Monica Tormell. Alle vier de nummers van haar ep Apocolypso kwamen aan bod.

Hierna volgde Woods uit Amerika, met de laatste en tevens beste album Songs of Shame. Met stemvervormende microfonen en cassettebandjes met geluiden variërend van een mooie lage cello tot de branding van de zee, is het in het geheel zeer aangenaam om naar deze voortkabbelende experimentele folk te luisteren. De tweede helft van de set miste echter wat pit.

De opzwepende experimentele band Thank You was de waardige afsluiter van de avond. De drummer Emmanuel was hier voornamelijk verantwoordelijk voor. De muziek uit Baltimore sprong alle kanten op, het publiek daarentegen hield zich in. Thank You was gelukkig al tevreden met het applaus en vond het publiek blij en enthousiast. Normaalgesproken komt er geen stom woord uit de band, dus Amsterdam was een welkome afwisseling, aldus de zanger/gitarist/toetsenist/fluitist Michael Bouyoucas.


Gezien: Le Club Suburbia, SMART Project Space, 6 november 2009