Ladyfest voor dames en heren in OCCII

Win kaarten

Redactie 3VOOR12/Amsterdam ,

Ladyfest, het internationale festival gericht op vrouwen in de muziekwereld, bestaat bijna tien jaar. Daarom is het zondag 22 november feest in OCCII. 3VOOR12/Amsterdam mag hiervoor 3 kaarten weggeven.

Win kaarten

Ladyfest is een internationaal festival dat aandacht vraagt voor de ondervertegenwoordiging van vrouwen in de muziekwereld. Van ritmesectie tot geluidstechniek tot management. Het festival is girl-powered maar staat open voor alle sexen.  

Dit is alweer de vierde keer dat er in Amsterdam een Ladyfest evenement wordt georganiseerd. Acts uit verschillende muzikale stijlen geven een beeld van de diversiteit van hedendaags feminisme: Lake Montgomery (bluesy folk), Houses (de Nederlandse Feist), Anatopia (electropop) en Rubella Ballet (punk uit Groot-Britannië). In de workhops kan je discussiëren over de vraag of feminisme nog nodig is en in welke vorm.  

Toen het concept 'girlpower' eind jaren negentig een marketinghit werd, raakte de feministische lading van de term zoek. Een aantal grote namen in de muziek, zoals Allison Wolfe van Bratmobile en Chan Marshall van Cat Power, bundelde hun krachten voor een non-profit feministisch festival. Het eerste Ladyfest werd in 2000 in de VS gehouden en was meteen een groot succes. Met muziekacts in uiteenlopende stijlen en workshops over kunst en cultuur sprak Ladyfest een publiek aan dat los van de mainstream cultuur wilde denken en leven. Het festival is uitgegroeid tot een wereldwijd fenomeen. 

3VOOR12/Amsterdam mag 3 kaarten weggeven voor Ladyfest in Amsterdam. Stuur een e-mail met als onderwep ‘Kaarten Ladyfest’ en in de mail zelf je volledige naam naar info@3voor12amsterdam.nl. Winnaars krijgen tijdig bericht.