Drie kwaliteitsacts op één avond tijdens Onder Invloed in de Winston

Awkward I, Klein en Steve Savage zorgen voor een goed begin van het weekend

Tekst en foto's: Eline Soumeru en Bibi Eckhardt ,

Het is weer de tweede vrijdag van de maand, dus tijd voor Onder Invloed in de Winston. Vanavond met Awkward I, die een zieke Bertolf vervangt, Klein en Steve Savage.

Awkward I, Klein en Steve Savage zorgen voor een goed begin van het weekend

Zoals iedere tweede vrijdag van de maand is de Winston Onder Invloed vanavond. Het concept van Onder Invloed is simpel, maar interessant: artiesten spelen eigen nummers en nummers van de artiesten door wie zij zelf geïnspireerd zijn.

Geen Bertolf vanavond, zoals de posters beloven, maar niemand minder dan Awkward I, die de zieke Bertolf vervangt. De Amerikaan Steve Savage mag de avond openen. Steve zet een set neer die bestaat uit sterke singer-songwriter nummers, die ook nog een prachtig uitgevoerd worden. Zijn enthousiasme en energie spatten van het podium af. Waarom het publiek luidruchtig blijft kletsen is dan ook de vraag. Deze goedlachse rasentertainer verdient publiek dat minstens net zo enthousiast is.

Waarschijnlijk is het publiek voor de tweede act van de avond, Klein
, gekomen, want tijdens de optreden van zangeres Merel Wijnberg en haar band is het wel stil. Klein zet een set vol lieflijke en dromerige luisterliedjes neer. De jazzy stem van Merel doet het niet alleen prima tijdens eigen nummers, ook Airs All I Need lijkt ze prima aan te kunnen.

Djurre de Haan, aka Awkward I, bewijst vanavond met zijn gitaar en mandoline een volle zaal die eigenlijk op Bertolf gerekend heeft, prima te kunnen vermaken. Zijn folky singer-songwriter nummers blijven ook nu hij alleen op het podium staat overeind. De Winston mag trots zijn op een avond als deze, met drie getalenteerde en ijzersterke acts.

Gezien: Awkward I, Klein en Steve Savage, Winston, 13-11-2009.