Anton Pieete wil zijn diepere kant ontdekken

Producer begint aan debuutalbum en neemt break van remixes

Fiona Fortuin ,

Over twee weken brengt hij zijn laatste EP van dit jaar uit, Siberian. Om zich in het nieuwe jaar te richten op een mix- én debuutalbum. Mijn stijl is dansvloergericht, daar wil ik niet te veel van afwijken. Maar ik wil ook een andere kant van mijzelf ontdekken."

Producer begint aan debuutalbum en neemt break van remixes

Over twee weken brengt hij zijn laatste EP van dit jaar uit, Siberian. Met daarop volgens de maker zelf, Anton Pieete, drie tracks in zijn stijl: bedoeld voor de dansvloer.

Eind 2008 eindigde de Amsterdamse dj/producer op nummer 1 van Beatport met zijn track Players. "Sindsdien heb ik grote stappen gemaakt", vertelt hij. Niet alleen heeft hij dit jaar een hele lijst met remixes voor onder meer Gregor Treshor en 2000 And One op zijn naam staan, ook ontstonden er vruchtbare samenwerkingen met Paul Ritch uit Parijs en Delete uit Caracas.

"Ik heb besloten om even een break te nemen van de remixes. In het weekend was ik veel op pad om te draaien, door de weeks werkte ik aan remixes. Dan ben je toch meer in opdracht van iemand bezig. Nu wil ik me graag op mijn eigen werk gaan richten."

In de zomer van 2010 moet er een Voltt mix album van zijn hand komen en Pieete heeft ook plannen voor een debuutplaat. Die denkt hij eind volgend jaar en anders in 2011 uit te kunnen brengen. "Ik wil veel tracks gaan maken en dan uitzoeken wat mooi zou zijn voor een heel album. Mijn stijl is dansvloergericht, daar wil ik niet te veel van afwijken. Maar ik wil ook een andere kant van mijzelf ontdekken. Ik wil niet alleen voor de klappers gaan, maar ook de diepte in."

Pieete is zeer geliefd in het buitenland. De komende tijd staat hij in Rusland, Italië en Griekenland en reist hij voor de zevende keer dit jaar naar Spanje. "In Madrid stond ik een tijd terug als headliner op het legendarische GOA in een zaal met zesduizend man. Het dak ging er vanaf, het was het vetste feest in jaren." Zijn agenda voor volgend jaar raakt ook aardig vol, tot aan maart heeft hij opties staan, waaronder een trip naar Japan. "Eigenlijk zou ik afgelopen juni al naar Japan gaan, maar toen stond ik geboekt voor het Awakenings Festival. Dat zeg je niet zomaar af."