Hollandse Nieuwe voor één keer niet helemaal Nederlands

Duitsers van Jack Beauregard schreven album in Amsterdam

Marijke Ursem ,

Eigenlijk is Jack Beauregard hartstikke Duits. Maar de band is opgericht in Amsterdam en de bandleden Daniel Schaub en Pär Lammers spreken vloeiend Nederlands. Bovendien, het grootste gedeelte van de nummers op het album Everyone Is Having Fun is geschreven in Amsterdam. Daarom toch Hollandse Nieuwe.

Duitsers van Jack Beauregard schreven album in Amsterdam

Eigenlijk is Jack Beauregard hartstikke Duits. Maar de band is opgericht in Amsterdam en de bandleden Daniel Schaub en Pär Lammers spreken vloeiend Nederlands. Bovendien, het grootste gedeelte van het album Everyone Is Having Fun is geschreven op in Amsterdam. Daarom toch Hollandse Nieuwe. Al was het maar om ze te motiveren snel weer terug te komen naar Nederland. Daniel Schaub is aan de telefoon tijdens Dubbel Check.

WIE OF WAT IS JACK BEAUREGARD?
“Dat ben ik, samen met Pär Lammers op keyboard. De band is ontstaan toen we allebei in Amsterdam op het Conservatorium zaten. Nu wonen we weer in Duitsland.”

“Het grootste gedeelte van de eerste plaat van Jack Beauregard is in Nederland geschreven, toen we op kamers woonden in Amsterdam. De band is opgericht in het najaar van 2006 en in maart 2007 hadden we ons eerste optreden, in De Badkuip in Amsterdam.”

VANWAAR DE NAAM?
“De naam is gejat uit de film My Name Is Nobody, met Terence Hill. De muziek heeft daar verder niets mee te maken, we hebben de naam voor de klank gekozen.”

3VOOR12 OORDEEL:
“JACK BEAUREGARD IS EEN RUSTIG LENTEBRIESJE WAARVAN WE HOPEN DAT DEZE SNEL TERUGWAAIT NAAR NEDERLAND.“ 

“Ik doe er alles aan om dat te laten lukken. Maar we zijn niet alleen een lentebriesje, het is een beetje gemengd. Soms is het ook best wel duister, ik hou wel van de duistere klanken van synthesizers.” 

KEUZES:
VÖLLER OF RIJKAARD?
“Dat zijn toch voetballers? Vanuit mijn kindertijd heb ik meer met Völler.”

DOORBREKEN IN NEDERLAND OF GROTER WORDEN IN DUITSLAND?
“In Duitsland gebeurt meer op het moment, zeker voor beginnende bandjes. Je kunt er meer spelen omdat het land groter is. Maar liever allebei eigenlijk.”

BAND OF DUO?
“We zijn als band begonnen maar daar zijn we mee gestopt. De uitvoering werd te moeilijk. Maar ik denk dat we ooit wel weer een band zullen vormen. Ik zou bijvoorbeeld wel graag een drummer erbij willen.”

WAT HOOP JE ER MEE TE BEREIKEN? WAT STREEF JE NA? 
“Ik wil mijn eigen muziek kunnen maken en daarmee zoveel mogelijk mensen bereiken.” 

HEB JE EEN ROUTE VOOR JEZELF UITGESTIPPELD? WAT IS HET PLAN?
“Ik hoop dat we meer in Nederland kunnen gaan spelen. Op dit moment hebben we daar pas één optreden staan, in Groningen. Verder alleen maar in Duitsland, daar zijn meer kansen voor onbekende bandjes. Maar ik denk dat het wel goed komt, we hebben nog wel wat connecties in Amsterdam.”

WAAROM MOET IEDEREEN JACK BEAUREGARD GAAN HOREN? 
“Omdat het een leuk, entertainend, concert gaat worden met hele leuke muziek. Op 20 juni doen we in Groningen een huiskamerconcert. Daar kunnen denk ik nog wel mensen bij aanwezig zijn. Waar die huiskamer precies is weet ik niet, maar dat weten ze vast wel bij Ham Radio Communications , die organiseren het."