Afscheid Phantasio in stijl gevierd

Muzikaal afscheidsfeest in de altijd gezellige Jordaan

Tekst en foto's: Remco Brinkhuis ,

Met het naderende einde van Phantasio in zicht werd het tijd om het verleden op een gepaste wijze af te sluiten. Het aanwezige publiek werd voorzien van bier en wijn en vermaakt met een straatoptreden van Lucky Fonz III.

Muzikaal afscheidsfeest in de altijd gezellige Jordaan

Phantasio is een bekende muziekwinkel in het hart van de Jordaan. De zaak dient niet alleen als winkel, maar ook als gezellige ontmoetingsplaats voor muziekliefhebbers. Het bedrijf bestaat al twaalf jaar en is eigendom van het trio Stefan van Duyn, Andreas Vaillant en Phil Tilli. Deze laatste is tevens gitarist van Moke.

De laatste paar jaren hebben de kleine cd-winkels te maken met hevige concurrentie van de grote (online) cd-winkels. Ook Phantasio ontkwam niet aan de gevolgen. Recent werd dan ook het einde van Phantasio aangekondigd. Gelukkig hebben de betrokkenen het voor elkaar gekregen dat het bedrijf kan voortbestaan onder de vlag van Concerto: Concerto’s Phantasio. Tilli zal als enige van het trio in de vorm van ambassadeur bij het nieuwe bedrijf betrokken blijven.

Om het einde van Phantasio te vieren werden vrienden en klanten uitgenodigd, waaronder de bandleden van Moke en Johannes Bulthuis, die vanaf 1 juni dagelijks in Concerto’s Phantasio te vinden zal zijn. Stefan van Duyn kon vanwege ziekte helaas niet aanwezig zijn. Voor het laatste ‘instore’ optreden onder de vlag van Phantasio werd Lucky Fonz III uitgenodigd. Vanwege het lekkere weer werd het optreden voor de deur van Phantasio gegeven, wat door toevallige passanten op prijs werd gesteld. Buiten zijn normale repertoire speelde Lucky Fonz de derde voor deze gelegenheid een aantal tranentrekkers. De aanwezigen werden voorzien van ruime hoeveelheden bier, wijn en worst.

De stemming op deze mooie zondag was prima en werd alleen maar beter naarmate de tijd vorderde. De aanwezigen waren het erover eens dat het erg zonde is dat een klein bedrijf als Phantasio moet verdwijnen, maar ze zijn blij met de samenwerking met Concerto.

Gezien: Afscheidsfeest Phantasio, 24 mei 2009