Hollandse Nieuwe Pony Pack voelt zich meer onderdeel van de wereld in Amsterdam

Schotse Jane heeft tegenwoordig meer vrienden dan ooit

Zangeres Jane van indierockband Pony Pack heeft een primeur: ze is de eerste Schotse die ooit bij 3VOOR12 het Hollandse Nieuwe-lintje opgespeld krijgt. Het internationale gezelschap woont en werkt wel in Amsterdam, dus vooruit. Wat drie muzikanten trok aan Amsterdam? "Het weer, denk ik."

Schotse Jane heeft tegenwoordig meer vrienden dan ooit

Zangeres Jane van indierockband Pony Pack heeft een primeur: ze is de eerste Schotse die ooit bij 3VOOR12 het Hollandse Nieuwe-lintje opgespeld krijgt. Het internationale gezelschap woont en werkt wel in Amsterdam, dus vooruit. Wat drie muzikanten trok aan Amsterdam? “Het weer, denk ik.”

WIE OF WAT IS PONY PACK?
“We zijn een band met drie nationaliteiten: Schotland, Duitsland en Nederlands-Indië. Ik zing en speel bas, Robert drumt en Orang Goreng speelt gitaar. Robert en ik spelen al een jaar samen. We hebben een hoop gitaristenproblemen gehad. Op onze demo heb ik dan ook zelf de gitaar ingespeeld.”
Op de Myspace staat Pony Pack nog altijd als duo afgebeeld.
“Onze Myspace doet het niet goed.”

VANWAAR DE NAAM?

“Het doet een beetje denken aan kinderavonturen.”

HET 3VOOR12-OORDEEL: DE PUNKVERSIE VAN THROWING MUSES
“Ehm, ik heb Throwing Muses nog nooit gehoord!”

KEUZES:
NEDERLAND OF SCHOTLAND?

“Ik wist dat je dat ging vragen. Nederland natuurlijk. Ik voel me hier zo veel meer deel van de wereld. Hier zijn veel meer mensen. En als je naar een concert wilt, kan dat veel makkelijker dan in Edinburgh. Het is hier wel moeilijker een vaste plek te vinden om te repeteren. We zijn toevallig nog op zoek, dus als iemand wat weet!”

MYSPACE OF JULLIE EIGEN WEBSITE?
“Onze eigen website is niet in de lucht. Ik geef dit keer de computer niet de schuld, maar de drummer. Die zou webmaster moeten spelen. Het heeft niks te maken met een mysterieus masterplan. Het is allemaal nog heel nieuw. Komende week is ons eerste optreden.”

OVERAL THUIS OF VOOR ALTIJD RUSTELOOS?
“Ik voel me heel erg thuis in Nederland. Ik mis hooguit het Schotse platteland. Vrienden hoef ik in elk geval niet te missen, die komen vaak genoeg over. Ik heb eigenlijk nu juist meer vrienden dan voorheen!”

WAAROM SPEEL JE?
”Het is een soort therapie. De weinige periodes in mijn leven dat ik geen muziek maakte, was ik echt ongelukkig. Maar de wereld veroveren zou op de lange termijn ook wel leuk zijn. We hebben nog geen plan hoe we dat gaan bereiken. Heel veel spelen en tegelijk plezier hebben. Ik had tot nu toe de gewoonte om met allemaal zelfdestructieve mensen in een band te zitten. Dat is nu niet zo.”

WAAR SPEEL JE?

“12 februari in Bitterzoet in Amsterdam.”

WAAROM MOETEN MENSEN DAN NAAR PONY PACK KOMEN KIJKEN?
“Orang Goreng kan een heel goed dansje!”