Het energieniveau ligt hoog op de tweede dag van deze Lowlands-editie: van de spectaculaire moves van Sho Madjozi tot de hard, harder, hardst-rock van King Gizzard and the Lizard Wizard. Maar ook in de verstilde momenten zit schoonheid, zoals een fluisterend folkliedje bij boygenius of een spontane gedichtsvoordracht van Loyle Carner. Dit zijn zeven zeer verschillende hoogtepunten.

7. Wende

Terwijl het zweet de make-up van Wende’s gezicht gutst, ontploft ook de Heineken. En nog eens meer als S10 ook nog een nieuw nummer mee doet. 

>>> lees verder

6. King Gizzard and the Lizard Wizard

Iedere keer denkt iemand in de band: fuck het, dit kan harder. De drummer zet de verdubbelaar in, een riff verandert in een panische solo, achtergrondzang wordt occulte keelzang of een gekrijst 'woo!'

>>> lees verder

5. Bolis Pupul

Vanaf moment één gaan we kopje onder zijn muzikale universum van kneiterharde beats, klapperende baslijnen en desoriënterende melodieën. Dat Pupul zich in het creatieve aura van de gebroeders Soulwax bevindt, is terug te horen in de haast gore housebeats. 

>>> lees verder

4. Loyle Carner

De verwachtingen liggen vrij hoog voor Loyle Carner vanavond, maar de Londenaar maakt ze dubbel en dwars waar in de Bravo. Hoe hij dat doet? Nou, simpel. Hij draagt zijn hart op de tong en schaamt zich daar niet meer voor.

>>> lees verder

3. boygenius

Bij boygenius zit net zoveel kracht in de hardere gitaartracks als de fluisterfolk. De drie frontvrouwen weten stuk voor stuk hoe ze een songstekst zo moeten brengen dat naar elk woord wordt geluisterd. 

>>> lees verder

2. Ezra Collective

Ze zijn gek op elkaar, op Nederland (‘we’re always happy to be here!’) en vooral op spelen. En daar zijn ze fucking goed in. 

>>> lees verder

1. Sho Madjozi

Je kunt hier als festivalganger met geen mogelijkheid een uur gaan staan zonder breed te lachen en hard mee te dansen. It’s Sho time, dat is wel duidelijk.

 >>> lees verder

Meer Lowlands 2023 in het dossier

Volg Lowlands het hele weekend via onze livestream en kijk op zaterdag- en zondagavond alle hoogtepunten in de Lowlands-uitzendingen op NPO 3