ESNS17: Pink Oculus heeft wat jij wilt

Maar wanneer gaat ze het nou eindelijk geven?!

Atze de Vrieze ,

De Rotterdamse Esperanza Denswil is een groot soultalent. Wisten we al in 2013. Sindsdien verschenen van haar hand zegge en schrijve zes liedjes. Zes! Als je dan ziet hoe goed haar show is, kun je alleen maar smeken: leen alsjeblieft een stukje productiviteit van Broederliefde!

Pink Oculus, CBK Zaal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

Ze is heerlijk en ze weet het. Sterker nog: ze zingt het. Pink Oculus heeft haar allerlangste laklederen laarzen aan, met hakken waar een beetje zwaardvechter wel mee uit de voeten zou kunnen. Ze zakt door haar hurken en werpt naar meest sensuele blik. 'Delicous', de titeltrack van haar nieuwe EP, is een ode aan haarzelf, en die zelfverzekerheid heeft ze al sinds we haar leerden kennen als zangeres van Re: Freshed Orchestra. Met die bravoure kom je trouwens makkelijk weg als je muziek net zo scherp als je look. Haar drummer speelt met twee verschillende schoenen aan, maar houdt verder niet van gekkigheid: bijna alles wat hij doet, maakt hij met een kick, een snare en een gesloten hi-hat. Oudje 'Sweat' is ook al zo goed: prikkelend, niet zoet, maar pikant.

Is ze er dan nu echt klaar voor?
Het is zo lastig te zeggen. De show hier vanavond is echt heel overtuigend, met stoere instrumentale stukken en een mooi percussie-intermezzo, maar je voelt dat het rust op net te weinig materiaal. Wel mooi om te zien hoe zangeres en band op elkaar ingespeeld zijn, haar vocals passen precies in de onverwachte ritmische wendingen die haar muzikanten maken. Dit is geen begeleidingsband, zij zijn een echt trio.

Wat is zij een onwaarschijnlijke blikvanger hè.
Ja, dat zei ik al toch? Waanzinnig om naar te kijken, zo expressief en uitdagend. Geboren voor het podium. Maar onderschat ook echt haar vocale skills niet, met die kruising tussen old school rap en new school zang. De coolheid zelve.

Slaat het aan?
Behoorlijk. Pink Oculus speelt in een uithoek van de Oosterpoort, maar de mensen weten het perfect te vinden. Afgeladen.