ESNS17: Avi On Fire is kat in het bakkie voor de lokale middenstand

Aalgladde formulepop band moet meer liedjes schrijven

Steven Stoffers ,

De popronde van dit voormalige 3FM Serious Talent was een zegetocht. Ook al stonden ze soms in zo’n kleine burgertent dat de band de wc blokkeerde en niemand meer mocht pissen. In de entreehal van de Oosterpoort is plek zat en die lijken ze op basis van één hit in eerste instantie prima te vullen. Maar dat gaat niet lang goed.

Avi On Fire, Entreehal, zaterdag 14 januari, Noorderslag 2017 

Twee singles heeft Avi On Fire pas uitgebracht en that’s it. De eerste, van afgelopen juli, staat echter al op 750.000 Spotify-plays, dus het is geen verrassing dat de Entreehal vol staat als de band opkomt. Ze hebben speciaal voor Noorderslag twee blazers meegenomen en dat lijkt een prima zet: het zet het funky disco-accent in hun sound wat dikker aan en dat zorgt ervoor dat er wordt gedanst. De band schakelt in de eerste drie nummers heel snel door, het tempo zit er goed in. Dat werkt: de stemming is prima en tot aan de geluidstafel wordt er bewogen. Maar vanaf het vierde nummer begint de leegloop. Avi On Fire verliest het van Ronnie Flex, die op dat moment in de kleine zaal staat, met volledige band. Ronnie heeft hits. En daar zit de crux. Want heeft Avi On Fire naast 'Pearls' nog een hit in huis? Slechts ééntje. En laat dat nou net het tweede nummer zijn dat ze al hebben uitgebracht, 'So Far Away From Me'.

Betekent dat dat deze band geen toekomst heeft?
Nee, waarschijnlijk groeit  Avi On Fire nog wel even door. Ze hebben hier ook nieuwe vrienden gemaakt. Maar dat zijn wel alleen de lokale ondernemers met bloemetjehemden in spijkerbroek en leren sportschoenen. De kids herkennen herkauwde songstructuren en lopen dus liever door naar Ronnie Flex.

Wat was nou het hoogtepunt van de show dan?
So Far Away From Me’, die ze wijselijk tot het eind bewaarden. Waardoor het publiek de grote lege plekken die inmiddels ontstaan waren goed kon gebruiken voor uitnundig gedans. O, en een cover. MØ’s ‘Final Song’, die ze eerder speelden in de ochtendshow van Giel Beelen.

Wat kun je hier nog meer over zeggen?
Er lopen verdomd veel verschillende varianten op hetzelfde bloemetjeshemd rond in de Oosterpoort.