DTRH16: Kreeftverrassing met Seasick Steve

Bluesrocker op bezoek bij Fresku

Egbert Middelink ,

Down The Rabbitt Hole 2016 is begonnen! En natuurlijk gaat 3voor12 ook dit jaar weer op zoek naar de festival verrassingen. We struinen het terrein af en kijken met een andere bril op zoel naar juist die evenementen die niet in het programmaboekje staan of spontaan ontstaan.

DRTH16: Seasick Steve

Wie weet  zich de bosrave van De Staat vorig jaar op Down The Rabbit Hole nog te herinneren? Zo maar spontaan een optreden op het festival. Dat maakt een festival natuurlijk helemaal compleet. Ook dit jaar zijn er verrassingsoptredens: Wat doe je als je in Noorwegen woont en naar Engeland  moet reizen voor het afmixen van je nieuwe album? Je reist via Nederland als je weet dat in dezelfde periode ook Down The Rabbit Hole is? Zonder aankondiging en op de dag zelf pas afgesproken: een optreden van Seasick Steve in Fresku’s  Kreeftkerk . Het verrassingsoptreden gaat al snel de ronde over het terrein en de Kreeftkerk is afgeladen vol.

Mocht je net acht muntjes hebben betaald voor een ‘Kreeft ervaring’ van Amaro, Nederlands bekendste festivalkok, dan heb je pech: het publiek staat op de tafels tussen de kreeften te dansen. Vorig jaar heeft Seasick Steve op negentien festivals gespeeld. Maar de gehele band koos Down The Rabbit Hole tot het meest relaxte festival. In zijn eentje met drie gitaren zou hij vandaag alleen even drie nummers komen spelen. Dat wordt drie kwartier, met veel wijn en eenuitzinnige mensenmassa binnen in de houten kerk.