Amber Arcades in de VS: Tourdagboek 1

'In de Music Hall of Williamsburg hebben we super zen een hele fijne show gespeeld. Wat een sicke venue is dat joh'

Amber Arcades ,

Ze vertrok er naartoe om haar album op te nemen. Nu die plaat Fading Lines uit is, wordt het natuurlijk de hoogste tijd om weer terug te gaan naar de Verenigde Staten voor optredens, het opnemen van nieuw materiaal en hier en daar wat ontspanning. Amber Arcades schoot voor 3voor12 flink wat foto's en neemt je in het eerste deel mee op tour in New York.

14 september 2016

We verbleven bij vrienden van onze manager, Drew en Scott (van de band Beverly). Super lieve mensen. De eerste ochtend gingen we samen met ze bij een classic American diner ontbijten. Op de muur ernaast stond een gravity schildering van een hele stonede eagle boven een stars en stripe vlag. Eindeloze koffie refills <3

15 september 2016

We hebben allemaal onze running shoes meegenomen vanuit een mooie ambitie om fit te blijven op tour. In New York was het huis waar we sliepen vlak naast een enorme begraafplaats waar je heel chill kon hardlopen. Tot nu toe is er daarna helaas nog niet veel van onze ambitie terechtgekomen.

16 september 2016

We leren van allemaal mensen hier tourspelletjes. De drummer van Mitski werkte bij Shea Stadium en vertelde ons over het spel "what are the odds". Je moet iets raars bedenken, een soort "dare" en dan vragen aan een band lid: "what are the odds dat je dit *insert rare activiteit* gaat doen". Diegene moet dan een getal tussen de 1 en 100 noemen. Dan wordt er afgeteld en moet je allebei een getal noemen tussen de 0 en het getal wat de ander gekozen heeft. Als je hetzelfde getal kiest moet diegene de dare doen. Jaap had een dare verloren en moest toen de hele dag zijn wangen dichtknijpen als hij wilde praten. Na 2 uur zat hij heel chagrijnig in de metro.

16 september

Een jongen die ik tijdens mijn opnames in New York vorig jaar leerde kennen werkt hier als tour guide en omdat Manuel nog nooit in New York was geweest heeft hij ons op onze vrije dag rondgeleid door Manhattan. Mijn hoogtepunt was een park in chinatown waar allemaal Chinese pensionarissen een soort live karaoke ten gehore brachten incl. dansjes en gekke Chinese instrumenten.

17 september 2016

Na onze show in Providence hebben we onderweg op de route terug naar New York via Airbnb een blokhut geboekt. Het bleek een super chill huisje te zijn aan een meer wat recht uit Twin Peaks gegrepen leek. Er was ook een sauna en er lagen kano's op het strand die we mochten gebruiken. Het was de chillste ochtend ooit en die avond in de Music Hall of Williamsburg hebben we super zen een hele fijne show gespeeld. Wat een sicke venue is dat joh.

18 september 2016

Na de MHOW show hadden we 2 dagen vrij in New York. Die dagen zijn we Strange Weather Studio ingegaan met Ben (Greenberg) om wat nieuwe tracks op te nemen. Het was super fijn om weer terug te zijn daar, het is echt een te gekke studio. Zo veel vette gear, en chille sfeer, dat alles vanzelf lijkt te gaan. Ik ben super blij met de tracks die we hebben opgenomen, maar daarover meer in de toekomst :)

20 september 2016

Als afsluiting van de week in New York hebben we nog wat gedronken in Alphaville. Drew en Ben bleken elkaar ook weer te kennen en zo was de groep weer rond. Elke keer als ik hier ben lijkt het zo'n hechte en kleine gemeenschap, iedereen kent elkaar, heeft wel een keer aan een plaat van elkaar meegeholpen, samengewerkt, samen getoured, dat soort dingen. Heel bijzonder om daar even in te passen.

21 september 2016

En nu na onze week in New York zijn we weer on the road... Iedereen valt de hele tijd in slaap in de auto. We zijn allemaal zo druk geweest voor het begin van de tour dat alle stress er nu in een keer uitkomt... We zijn goed aan het ontspannen hier in ieder geval.

 


EINDE

 


xA