Dekmantel komt met een nieuw festival in São Paulo Dekmantel komt met een nieuw festival in São Paulo

Met o.a. Nicolas Jaar, Jeff Mills, Tom Trago, Young Marco en Fatima Yamaha

, Flip Kloet

Dekmantel komt met een nieuw festival in São Paulo

Met o.a. Nicolas Jaar, Jeff Mills, Tom Trago, Young Marco en Fatima Yamaha

Flip Kloet ,

Dekmantel Festival zal vanaf 2017 niet alleen maar Nederland te vinden zijn. De organisatie kondigt aan dat op 4 en 5 februari de eerste editie in het Braziliaanse São Paulo gehouden wordt. Het festival biedt een podium aan nationaal en internationaal talent. Zo speelt Nicolas Jaar zijn nieuwe album live en draaien er DJ's als Jeff Mills, Nina Kraviz, Moodymann, John Talabot. Daarnaast draaien er Nederlandse artiesten als Tom Trago, Young Marco en Fatima Yamaha.

In een uitgebreid statement beschrijft de organisatie waarom ze voor Sao Paulo kozen. 'Dekmantel draait niet om de wereld veroveren of de grootste speler in de scene worden, en dat zal ook nooit gebeuren. We werden verliefd op een stad. We werden verliefd op haar muzikale cultuur. We werden verliefd op haar architectuur. We werden verliefd op een festivalterrein dat verder ging dan onze wildste dromen.'

Het festival wordt op verschillende plekken in de stad gehouden. Overdag in de rondom een renbaan voor paarden uit 1875, The Jockey Club, en 's avonds in de industriele setting van een fabriek met een grote open binnenplaats.

Volgens Dekmantel wordt het een totaal andere beleving dan het festival dat we in Nederland kennen. "Met respect naar de lokale muzikale gemeenschap en de sleutelfiguren, serveren wij een weekender naar de standaarden van Dekmantel. In Sao Paulo hebben we een uitdagende, inspirerende en opwindende stad gevonden."

Bekijk hier de volledige lijst met artiesten die draaien op Dekmantel in Sao Paolo:

Nicolaas Jaar (live), Jeff Mills, Nina Kraviz, Moodymann, John Talabot, Hermeto Pascoal, Bixiga 70, Azymuth, Ben UFO, Joy Orbison, Fatima Yamaha (live), Hunee, Palms Trax, Tom Trago, Juju & Jordash (live), Young Marco, Awesome Tapes From Africa, Lena Willikens, Dekmantel Soundsystem, Kornél Kovács, Shanti Celeste, Solar, Davis, Marcio Vermelho, Selvagem, Carrot Green, Valesuchi, Ney Faustini, Gop Tun DJs.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12