The Good, The Bad & The Ugly: 10 minder bekende acts op Pinkpop The Good, The Bad & The Ugly: 10 minder bekende acts op Pinkpop

Van relirock en punk tot ouderwetse rhythm & blues

, Flip Kloet

The Good, The Bad & The Ugly: 10 minder bekende acts op Pinkpop

Van relirock en punk tot ouderwetse rhythm & blues

Flip Kloet ,

Natuurlijk, naast grote namen als Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Lionel Richie verdwijn je al gauw in de schaduw. Begrijpelijk, maar niet helemaal terecht, want er is veel meer te zien op Pinkpop. We stellen een selectie van tien namen voor die we nog niet allemaal even goed kennen, zodat je weet waaraan je dat kostbare festival-uur gaat besteden.

Madi Hermens
Een stem, een piano en een klein beetje hartzeer. Zo introduceert de Limburgse Madi Hermens zichzelf. De singer-songwriter is geen onbekend gezicht op Pinkpop, want in 2011 stond ze namelijk al met haar band MADI op het festival nadat ze de talentenjacht Nu of Nooit won. Dit jaar is ze terug, maar in een andere vorm. Vorig jaar besloot Hermens terug te gaan naar de basis. De hoofdletters verdwenen en nu is MADI gewoon weer Madi. De complete band is vervangen door alleen een piano en eind vorig jaar bracht ze haar eerste live demo Parallel Universe uit.

Waar te zien? 17:30 - 18:00 / 20:00 - 20:30 uur @ Garden of Love

MIAMIGO
Met hun opzwepende elektronische popproducties veroveren deze twee muzikanten uit Brighton in no-time het Britse land. En dan hebben we het niet alleen over het hitje 'What I Want', dat ook in Nederland veel op de radio te horen was. Waar de ene helft van het duo de teksten schrijft, verzorgt de andere helft de arrangementen en productie. De twee hebben elkaar leren kennen tijdens hun studietijd. Vanaf het moment dat het niet zo lekker ging op school zijn ze samen gaan werken. Het resultaat? Gelaagde elektropop met een serieuze twist in de lyrics. Zo'n radiohitje vergeet je snel weer, maar wie weet maken ze op Pinkpop een indruk die blijft hangen.

Waar te zien? Zaterdag 13:30 - 14:20 @ Brand Bier Stage

Midas
Voor Midas liep het allemaal niet zoals gepland. Toen hij de tweede plaats van de Grote Prijs in de wacht sleepte met zijn band The Fudge leek er een mooie toekomst in het verschiet te liggen. Helaas, de band stopte kort daarna, maar Midas ging niet bij de pakken neerzitten. Hij pakte zijn gitaar, vertrok naar Spanje en al snel werd de rocksound omgetoverd tot folky gitaarmuziek. Dat heeft hem goed gedaan, want The Common Linnets namen hem bijvoorbeeld mee op tour.

Waar te zien? Zondag 17:00 - 17:30 / 19:30 - 20:00 @ Garden of Love

One OK Rock
De allereerste band uit Japan die een bezoek brengt aan Pinkpop. Misschien herinner je dat filmpje van die Japanse metalband dat een maandje terug viral ging. BABYMETAL, inderdaad. Op Pinkpop genieten van de volwassen en meer poppy variant. One OK Rock is geen grap, want ze doen het ontzettend goed wereldwijd. De band bestaat al sinds 2005 en heeft in de tussentijd al zeven albums uit. Geen kleine, maar voor de meesten wel een onbekende band. En om eerlijk te zijn: eigenlijk maakt die Japanse poppunk nog best nieuwsgierig.

Waar te zien? Vrijdag 20:25 - 21:25 @ Stage 4

Parquet Courts
Grote kans dat je deze naam die je al wel een keer voorbij hebt zien komen dit jaar. Parquet Courts is toch wel een van die bands die je deze zomer eigenlijk wel gezien moet hebben. Naast Pinkpop staat de band ook op Down The Rabbit Hole, maar eigenlijk touren deze Britten touren deze  Mocht je nu toch denken; 'hé, wat is dit voor band?' Bekijk dan op de video van hun single Berlin Got Blury en je snapt direct waarom deze band het zo goed doet. Ouderwets goede indietracks die trouwens te vinden zijn op hun vijfde album Human Performance dat begin april uitkwam. Pure muziek die zeker niet gemaakt wordt voor het geld of succes, maar voor de muzikale erfenis.

Waar te zien? Zaterdag 16:25 - 17:25 uur @ Stage 4

St Paul & The Broken Bones
Misschien wel de meest bekende band in het rijtje. Een van de namen die het geweldig doet, maar nog lang niet bij iedereen op het must-see-lijstje te vinden is. St. Paul wordt ook wel beschreven als een echte soulnerd, in de positieve zin natuurlijk, en in combinatie met zijn band The Broken Bones levert dat altijd indrukwekkende optredens op. Paul en zijn band serveren je soul in de puurste zin van het woord. Het zeskoppige collectief tourt al jaren rond en hebben in 2014 voor het laatst een album uitgebracht.

Waar te zien? Zondag 14:50 - 15:50 uur @ Brand Bier Stage

The Sore Losers
Weer zo’n succesverhaal dat berust op toeval. Zangeres Cooly moest namelijk haar plek op Rockwerchter afstaan vanwege een blindedarmoperatie. En je raadt het al, The Sore Losers vulde het gat op. Naast een geweldig optreden, leverde het de band ook nog eens een tour met Triggerfinger op en die stijgende lijn blijven ze voortzetten. Onlangs brachten ze het derde album Skydogs uit, maar eigenlijk bewees de Belgische band tijdens Eurosonic in 2011 al dat ze live zeker de moeite waard zijn.

Waar te zien? Zaterdag 14:25 - 15:25 uur @ Stage 4

Skillet
Zeker geen kleine naam, want de band heeft zo’n 5 miljoen likes op Facebook. Of de band ook zo bekend is in Nederland kan betwijfeld worden. De rockband ontleent zijn naam aan het Britse woord voor koekenpan. De band heeft twee grote wapenfeiten: zo hebben ze het voorprogramma van Nickelback verzorgd én ze gaven een optreden op de EO Jongerendag. Dat is natuurlijk niet voor niets, want de muziek van deze band uit Memphis, Tennessee kan zonder moeite geschaard worden onder het genre relirock. De religieuze referentie sijpelen namelijk door de teksten heen. 'Ain’t their business what I wanna believe in / You are my priest, you are my truth / You are my religion, my religion is you.'

Waar te zien? Zaterdag 17:25 - 1825 uur @ 3fm Stage

Slaves
Lastig in een hokje te plaatsen, maar de muziek van Slaves kan uiteindelijk het best omschreven worden als een combi van stevige blues, hier en daar wat garage en een flinke dosis punk. Slaves keert zich het liefst tegen alle conventies en misstanden. Smeltende ijskappen, geld, eigenlijk is alles in het leven vervelend. De Britten houden op hun eigen manier het muzikale erfgoed van hun vaderland in leven én dat doen ze vol overtuiging. Eind vorig jaar kwam het debuutalbum Are You Satisfied? uit en met de tracks die daarop staan kan zeker een feestje gebouwd worden. Voor de fans van Sleaford Mods, The Streets en het hardere werk van Arctic Monkeys. 

Waar te zien? Zondag 15:50 - 16:50 uur @ Stage 4

Vintage Trouble
Rythm & Blues, zoals we dat kennen van artiesten als Chuck Berry. Altijd strak in het pak gehesen, reist de formatie rondom Ty Talor en Nalle Colt zo'n beetje de hele wereld over. De twee muzikanten zochten in 2010 een bassist en drummer voor hun band en een jaar later stonden ze in de voorprogramma's van Bon Jovi in Engeland. Vorig jaar bracht de band hun tweede album 1 Hopeful Rd. uit, waarmee ze in 2015 terecht kwamen op festivals als Glastonburry en in het voorprogramma van AC/DC.

Waar te zien? Zondag 14:50 - 15:50 uur @ 3fm Stage

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12