LL16: Aurora live staat gelijk aan zestien afleveringen Gilmore Girls

Noorse electropopzangeres profiteert van Europees steunprogramma

door Roosmarijn Reijmer, foto's Tim van Veen ,

'Ik was gisteren in Duitsland aan het wandelen en toen zag ik bosbessen. Ik heb ze gegeten, maar daarna hoorde ik dat er veel giftige bessen in Duitsland zijn. Dat was schrikken. Maar ik sta er nog vandaag, dus ik denk dat het wel meevalt, haha! Hier is het volgende nummer!' Noorse electropopzangeres Aurora heeft bij deze de cuteness-award van Lowlands 2016 gewonnen.

Het concert: Aurora, Lowlands India, zondag 21 augustus 2016

Aurora, die tourt toch rond ‘van mijn belastingcenten’?
Ja, Aurora heeft de afgelopen tijd flink weten te profiteren van het European Talent Exchange Program dat is opgezet door Eurosonic Noorderslag en mede wordt gefinanceerd door de Europese Unie. Elke aangesloten festivalboeker moet een van de talent acts boeken. Nederlanders Birth Of Joy en My Baby scoorden flink wat optredens op deze manier, maar de absolute nummer één is Aurora. Zij is via die systeem al twee jaar achtereen de meest geboekte act van Eurosonic. En dat loont, want haar show wordt dankzij die gemaakte tourkilometers met grote stappen beter en beter.

Wat is het voor show?
Aurora ziet er uit als de dochter van Khaleesie, de Mother of Dragons uit Game Of Thrones, die er met haar moeders jurk vandoor is gegaan. Hoogblonde vlechten, kniekousen en een grote glimlach. Haar band is goed doordacht in het zwart gekleed, waardoor alle aandacht natuurlijkerwijs naar Aurora zelf gaat. Muzikaal kun je denken aan Lykke Li, maar dan gezongen door Dolores O’Riordan van The Cranberries. Regelmatig houdt Aurora een ‘rocking out’ sessie zoals je die kent uit vrouwenseries als Grey's Anatomy of Gilmore Girls. Sterker nog, eigenlijk straalt de hele show die sfeer uit. Lekker met een reep chocolade de boel de boel laten en jezelf leven helemaal laten gaan in melancholisch meebrullen over de zaken des levens die tegenzitten.

Zoals daar zijn? Relaties?
Ja natuurlijk, wat had je dan gedacht? Een uur Aurora live staat gelijk aan zestien afleveringen Gilmore Girls. In de single 'Running With The Wolves' heeft Aurora het vermoeden dat haar vriend vreemdgaat: 'There's blood on your lies, The sky's open wide, There is nowhere for you to hide, The hunter's moon is shining.' Een soort alternative Scandinavische ‘Bug A Boo’ van Destiny’s Child. Dat lusten wij vrouwen zo eens in de maand, of op de brakke Lowlands zondagmorgen, heel graag nadat vriendlief vannacht in de Bravo iets te leuk heeft gelachen naar een ander vrouwspersoon.