LL16: Izzy Bizu bezorgt de laatste zonnestraaltjes van het weekend

Dromerige slaapkamerpop en zoete zomerse tunes

Tekst Klaas Bakker, foto's Remco van Beurden ,

Zul je net zien. Organiseer je een festival in de zomer, regent het. Gelukkig is daar Izzy Bizu, met zomerse poptunes en de laatste straaltjes zomerzon.

Het concert: Izzy Bizu, Lowlands Lima, vrijdag 19 augustus 2016

Izzy Bizu dus, die eigenlijk Isobel Beardshaw heet, is een 21-jarige singer-songwriter uit Londen en ze werd begin dit jaar gekozen in de lijst van BBC’s Sound of 2016 met Lianne le Havas als raakvlak en Ella Fitzgerald als grote inspiratie. Dan lijkt het vaak wel goed te zitten. Met een debuutalbum op zak (A Moment of Madness komt 2 september uit) is ze klaar om de wereld te veroveren. Of ja, eerst is Lowlands nog even aan de beurt.

Maakt ze die grote verwachtingen live ook waar?
Gedeeltelijk. De Londense heeft namelijk een uitstekende band om zich heen. De vier muzikanten vliegen muzikaal nergens uit de bocht en juist dat is perfect voor de popsongs van Izzy Bizu. Vanaf de eerste noten van nieuwe single 'Lost Paradise' hoor je dat de band wel een heel veilige weg bewandelt, maar vervelen doet het niet. Het enige wat er nog een beetje aan ontbreekt is de diepgang. 

Deed ze nog die H&M-cover, 'Sweat (A La La La La Long)'?
Goddank niet! Gelukkig coverde ze wel 'Miss Jackson' van Outkast en dat bleek een stuk toffer dan dat kazige commerciële niemendalletje. De rest van de set bleek gelukkig precies in het goede verlengde te liggen. Zomerse, poppy niets-aan-de-hand-tunes die in een half uurtje bij iedereen in de Lima een glimlach op het gezicht wisten te toveren.

Een half uurtje, is dat niet veel te kort?
Nee, dat half uurtje voelde precies goed aan. Izzy kreeg namelijk iedereen aan het dansen, voor even werden alle dromen werkelijkheid en bij de afsluitende hit 'White Tiger' at de Lima volledig uit haar hand. Izzy Bizu bleek een hap, slik, weg-snack, maar wel een hele lekkere.