LL16: Niemand verdient Hollywood Undead LL16: Niemand verdient Hollywood Undead

Wat heeft Biddinghuizen misdaan dat we dit krijgen?

, Tekst Ralph-Hermen Huiskamp, foto's Tim van Veen

LL16: Niemand verdient Hollywood Undead

Wat heeft Biddinghuizen misdaan dat we dit krijgen?

Tekst Ralph-Hermen Huiskamp, foto's Tim van Veen ,

Op elk festival is er wel eens een optreden dat niet zo leuk is. Soms zijn er zelfs optredens die ronduit slecht zijn. De ene keer zijn de liedjes matig, de andere keer de uitvoering en soms zit de uitstraling van de artiest wat in de weg. Maar zelden is een show op alle vlakken zo erg als vandaag bij Hollywood Undead.

Het concert: Hollywood Undead, Lowlands Heineken, vrijdag 19 juni 2016

Vlak voordat de zes bandleden van Hollywood Undead het podium opkomen, schalt Tupacs en Dr. Dre’s ‘California Love’ door de tent. Dat de band van de Westkust komt, bevestigt ze nog eens met eerste track ‘Usual Suspects’. You can come west, but you'll never be West Coast. Ok, is goed. Ze maken muziek in het straatje van Linkin Park, maar dan nog net wat lelijker. Nu-metal gitaren, overschreeuwde zang en dan flink nog wat matige rap. 

Ai, dat klinkt al best vervelend.
Wacht even, het is niet dat ze alleen maar heel matige Linkin Park-aftreksels spelen. Er is ook nog een meezinger op akoestische gitaar. Het wordt nog erger: halverwege  gooien ze er een bijzonder slechte feestknaller in. ‘Hey, is that a tuba?’ roept een van de zangers als de beat er in komt. Hey, is that alweer een tenenkrommend nummer dat een slecht aftreksel is van een best vervelende hit? Zeker, het is een mislukte kopie van ‘Sexy And I Know It’. En daar zitten precies nul mensen op te wachten.

De muziek is dus lang niet super. Maar er moet toch iets zijn wat leuk is? Hoe zit het met de teksten?
Het is flauw om stukken tekst uit zijn context te trekken. Maar bij erg flauwe nummers mag het gewoon. Dus hier, wat pareltjes: ‘Break-up with my girlfriend so I can bang sluts’, of 'When I start drinking my dick does all my thinking. Hoes want to be seen with me.’

Dit moeten we met zijn allen niet willen toch?
Nee, helemaal niet door dit stel sneue gasten. Ouwe gasten, type smeerpijp, hoe aardig en sympathiek ze misschien ook zijn. Kijk ze, ze halen nog even een jongetje uit het publiek, van twaalf. 'Are you drunk? Do you drink lots of alcohol? No? You should wait till you are at least thirteen.’ Moest dat een charmeoffensief voorstellen? Of een grap? Die maskers helpen niet. Daar trappen we niet in. Dan ben je gewoon een sneue gast met een masker. Met een koffer vol kutmuziek. Elke generatie verdient zijn boze-puber-muziek, waar iedereen boven de achttien zich vervolgens druk om kan maken. Maar dit verdient echt niemand. 

Hollywood Undead op Lowlands 2016

Hollywood Undead op Lowlands 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12