LL16: Bombay laat de Charlie sjansen en dansen LL16: Bombay laat de Charlie sjansen en dansen

Inclusief moshpit en simultaanstagedive

, door Klaas Bakker, foto's Remco van Beurden

LL16: Bombay laat de Charlie sjansen en dansen

Inclusief moshpit en simultaanstagedive

door Klaas Bakker, foto's Remco van Beurden ,

Het is het nadeel van een populaire headliner. Met Muse trekt een groot deel van Lowlands naar de Alpha en dus is de Charlie maar voor de helft gevuld voor Bombay. Het voordeel: iedereen die er staat komt voor niks anders dan een avondje sjansen en dansen.

Het concert: Bombay, Lowlands Charlie, vrijdag 19 augustus 2016

Dat laatste laat zich meteen merken. Vanaf opener 'Sea' danst en schuurt het publiek in de Charlie, er hangt een soort muzikale geilheid in de lucht. Niet zo glijend als bij Oscar And The Wolf eerder vanavond, maar meer zoals we vroeger in de vooravond van de Titty Twister konden aanvoelen. De muziek is er dan ook naar. Na de transformatie van Bombay Show Pig naar het nieuwe Bombay, speelt de band fuzzy popsongs met lekkere rauwe, ruige rockriffs. Minder gepolijst, maar des te strakker gespeeld. 

Klinkt als een degelijke rockshow, viel er nog iets te beleven verder?
En of! Tijdens 'Shackles And Chains' springen twee dames (ze benaderden de band vanmiddag met het voorstel) als volleerde olympiërs het publiek in. Beiden haalden een gouden plak tijdens de perfecte simultaan stagedive, zoals zanger Mathijs Janmaat het noemde.

Leuk, zo’n uitstapje naar de Spelen. Maar was dat het?
Het was pas het begin. 'Bored' kent namelijk een briljant, denderend einde, met confettiregens als spetterend sluitstuk. De kleine moshpit die bij 'Sharp Like' in het publiek is ingezet, wordt bij afsluiter 'Slow Motion' uitgebouwd wanneer Mathias zich het publiek in gooit, met microfoonstandaard, gitaar en al. De pit verplaatst zich rond de zanger die zich niets aantrekt van de mensen om zich heen en blijft doorspelen alsof hij nog op het podium staat. Niet meer dan logisch, want van alle die lekkere nummers is 'Slow Motion' wel de lekkerste. 

Feest in de Charlie dus?
Een feest was het! Bombay rockt, schuurt en het slijt nergens. Met goeie hooks, een groovy bas en een steady drumritme bewijst de band dat een goed liedje niet moeilijk hoeft te zijn. Bombay sloot vanavond af met ouderwetse, onvervalste fuzzy rock. 

Publiek bij Bombay op Lowlands 2016

Publiek bij Bombay op Lowlands 2016

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12