Arne van Terphoven, Robert van Gijssel en Rotjoch genomineerden Pop Media Prijs 2016 Arne van Terphoven, Robert van Gijssel en Rotjoch genomineerden Pop Media Prijs 2016

Prijs wordt uitgereikt tijdens Eurosonic/Noorderslag

, Atze de Vrieze

Arne van Terphoven, Robert van Gijssel en Rotjoch genomineerden Pop Media Prijs 2016

Prijs wordt uitgereikt tijdens Eurosonic/Noorderslag

Atze de Vrieze ,

De drie genomineerden voor de Pop Media Prijs zijn bekend. Arne van Terphoven, Robert van Gijsel en Rotjoch zijn in de race voor de belangrijkste prijs in de popjournalistiek. De prijs wordt donderdag 12 januari uitgereikt tijdens de Eurosonic conferentie in Groningen.

De jury lichtte de drie kandidaten zo toe:

- Als een van de eersten is het Arne van Terphoven gelukt een hoogwaardige biografie te schrijven over een van de sleutelfiguren in de Nederlandse dance muziek. Zijn boek ‘Wat De Fok Ouwe - Het Bizarre Leven Van DJ Dano’ is niet alleen een tragische geschiedenis over opkomst en ondergang van een pionier van de dance, maar ook een boek dat inzichtelijk maakt hoe begin jaren negentig dance in Nederland van underground naar de mainstream uitgroeide.

- Het afgelopen jaar heeft Volkskrant-journalist Robert van Gijssel veel indruk gemaakt met de veelzijdigheid van zijn muzikale interesses, en de sublieme manier waarop hij zijn enthousiasme met de lezer deelt. Anders dan veel vakbroeders laat hij zich niet leiden door de waan van de dag of eigen smaak alleen. Hij gaat zelf op zoek naar de verhalen achter de muziek, of het nu een obscure Iraanse dj in Londen is of Metallica.

- Het was het jaar van de Nederlandse hiphop en dat betekent oogsten voor Rotjoch en zijn platform 101Barz. Al tien jaar begeleidt hij de meest obscure rappers naar hun publiek, tegen alle regels van Hilversum in, met inmiddels ruim 202 miljoen views op Youtube als resultaat. Of voor wie succes liever niet in cijfers uitdrukt: de enige die de straat echt begrijpt.

De jury bestaat dit jaar uit:
Gijsbert Kamer (Popjournalist de Volkskrant, juryvoorzitter), Wilbert Mutsaers (voormalig zendermanager 3FM), Yolanda Ulger (PIAS), Tim Knol (Muzikant), Atze de Vrieze (VPRO 3voor12), en de winnaar van de Pop Media Prijs 2015, Rutger Geerling.

Eerdere winnaars van de Pop Media Prijs waren o.a. Jip Golsteijn, Tom Engelshoven, Anton Corbijn, Martin Bril, VPRO’s 3voor12, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers, Eric Corton, DWDD recordings, Saul van Stapele en Mary Go Wild.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12