Dit is de jury van de 3voor12 Award 2016

Twaalf juryleden buigen zich over twaalf genomineerden

Atze de Vrieze ,

De taak van de 3voor12-redactie zit erop. Twaalf albums zijn genomineerd voor de 3voor12 Award, de prijs voor het beste Nederlandse album van het afgelopen jaar. De macht verplaatst zich nu volledig naar de twaalfkoppige jury, die zich onder leiding van juryvoorzitter Atze de Vrieze over de genomineerden gaan buigen. De jury bestaat zoals altijd uit vier muzikanten, vier muziekprofessionals en vier luisteraars/lezers van 3voor12. De 3voor12 Award wordt uitgereikt op donderdag 22 september in de Tolhuistuin in Amsterdam.

Typhoon

Typhoon

Typhoon (rapper en winnaar van de 3voor12 Award 2014)
Zelden was er zo’n overtuigende winnaar als twee jaar geleden: Lobi Da Basi van Typhoon, daar was de jury snel over uit. Typhoon was toen natuurlijk allang bezig met zijn liefdevolle zegetocht langs podia en festivals.

Laidback Luke (dj producer)
Hij mag dan een van de drukste dj’s van Nederland zijn, toch maakt Laidback Luke elk jaar trouw een 3voor12 Jaarmix. De rest van het jaar bevindt hij zich veel in Amerika, maar eigenlijk kun je hem in de hele wereld treffen. Dit jaar kon ie ook een gaatje in zijn agenda vinden voor het jury-overleg.

Gaia Slotboom (The Great Communicators)
We moesten snel zijn om Gaia Slotboom vast te leggen voor de jury, want volgend jaar dingt ze zelf mee naar de prijs. Eind september verschijnt het debuutalbum van haar band The Great Communicators, een plaat vol pakkende indiepopsongs. 

Sue The Night
Ook Suus de Groot gaat een drukke tijd tegemoet. Zij is met haar band komend jaar DWDD Huisband, en we weten allemaal waar dat toe kan leiden. Hopelijk is er ook nog tijd voor de opvolger van haar goed-ontvangen debuutalbum, dat alweer twee jaar oud is.

Frank van der Lende (3FM)
Frankie! Frank Hartje. Of gewoon Hoitjes. Frank van der Lende zit met zijn lange benen op een van de meest prominente plekken van 3FM: de middagshow van vier tot zes. We kennen hem als een man met een rock ’n roll hart, die vorig jaar nog een recordpoging ‘meeste concerten in een week’ ondernam.

Laura Vogelsang

Laura Vogelsang

Laura Vogelsang (Plus 1)
Ineens heeft Laura Vogelsang tijd over. Haar bedrijf stapte vorig jaar uit Valtifest en moest onlangs tot zijn spijt aankondigen dat ook aan Bungalup, Where The Wild Things Are en Nachtiville een einde komt. Om maar aan te geven hoe druk de voormalig MTV-medewerker is. Er worden ongetwijfeld nieuwe plannen gesmeed.

Kyara van Loenen (De School)
Ze speelde al een belangrijkse rol achter de schermen bij club Trouw, bij de officieuze opvolger De School neemt Kyara van Loenen zelfs hoogstpersoonlijk plaats achter het zakelijke roer. Een van de vormgevers van de meest toonaangevende club van Amsterdam moet wel met een dosis goede smaak naar het jury-overleg komen.

Fernando Halman (FunX)
Al zo’n beetje een decennium lang verzorgt Fernando Halman elke dag de ochtendshow op FunX, de urbanzender die belangrijker en belangrijker wordt. Dan ben je zo langzamerhand een hoeksteen van je scene, en dat werd afgelopen januari bijna bekroond met de Pop Media Prijs.

Mathijs van Zantvoort
We zouden Mathijs van Zantvoort eigenlijk moeten diskwalificeren als publieks-jurylid, want hij doet nogal wat in het veld: marketing bij Muziekgebouw Eindhoven, een eigen dansavond, de Popronde in zijn thuisstad. Hiphop, dance en indie rekent hij tot zijn expertise, en daarmee kom je een heel eind.

Jenny Janssens
Al een paar jaar is Jenny Janssens actief voor 3voor12/Tilburg, een van de meest actieve lokaalsites van 3voor12. Wij kennen Jenny een beetje en zijn ervan overtuigd dat ze nooit te beroerd is de modder in te stappen om een nieuwe band te ontdekken.

Rob Smit
Voor Rob Smit maakt het niet uit of het nou hiphop, country, dance of gladde pop is, als het raak is is het raak. Dat lijkt ons de juiste mentaliteit om aan de jurytafel te stappen. Rob is een grote muziekfreak die in zijn vrije tijd met vrienden festival Zandstock organiseert.

Jaleesa Landveld
Ze zit pas in VWO6, maar Jaleesa Landveld heeft al een uitgebreide mening over popmuziek, plus de behoefte die te uiten. Dat doet ze onder andere op haar eigen blog Jaleezz, waar ze onder andere Kendrick Lamar op het schild hees en betoogde dat Prince de Mozart van deze tijd was.