ESNS15: Sarah-Jane is nu zelf de ster

Voormalig achtergrondzangeres hoort het middelpunt te zijn

Sjoerd Huismans ,

Soulzangeres Sarah-Jane won afgelopen november de Amsterdamse Popprijs. Ze overtuigde de jury met met 'een show die af is', 'haar toffe podiumpresentatie' en 'haar geweldige stem.' Hier op Noorderslag laat ze met een sensuele soulshow zien dat die prijs terecht was, al is een Erykah Badu-cover voorlopig haar belangrijkste troef.

HET CONCERT:

Sarah-Jane, Noorderslag, CBK Triadezaal, zaterdag 17 januari 2015

DE ACT:

Sarah-Jane kun je kennen als achtergrondzangeres van onder meer Sabrina Starke en Glennis Grace. Haar eigen muziek is ook gelikte soul, maar heeft bij vlagen een rauw funkrandje en lekkere cheesy toetsen. Ze verzorgde niet voor niets al eens een aftershow van D'Angelo. Na de single Psychedelic Live werd ze door Radio 6 uitgeroepen tot New Soul & Jazz Talent. 

HET NUMMER:

Het is een beetje flauw om een cover te kiezen, maar zoveel eigen nummers bracht Sarah-Jane nog niet uit. En bovendien is die cover van Erykah Badu's On and On, laat in het optreden gespeeld, gewoon erg goed en opzwepend gedaan. Het perfecte nummer om haar zwoele soulstem eens compleet uit de bocht te laten vliegen, en de rest van de band mag ook los. Het zwoele Tuffest One is voorlopig haar sterkste eigen nummer. 

HET MOMENT:

"Er gaat zo iets gebeuren, je merkt het vanzelf wel", kondigt de zangeres mysterieus aan. Dat merken we inderdaad gauw genoeg. Sarah-Jane kan niet alleen erg goed zingen. Met haar volslanke lichaam blijkt ze ook over uitstekende dansmoves te beschikken. En dat geldt ook voor haar schaars geklede achtergrondzangeressen. Een soulshow met alles erop en eraan, dit. 

OOK OPMERKELIJK:

Een van de speakers links vooraan is kapot en produceert weinig anders dan ruis. Dat is vooral hinderlijk als Sarah-Jane aan een verstilde ballade begint met alleen toetsen als begeleiding. 

HET PUBLIEK:

Het is goed druk in de CBK Triadezaal, gehost door Radio 6. Vooral de vrouwen hebben de weg hiernaartoe gevonden en slaan al snel aan het dansen. Elke vocale uithaal of flexibele dansmove op het podium wordt met gejoel begroet. Misschien dat de mannen toch bij The Black Cult zijn blijven hangen. 

HET OORDEEL:

Dit is geen achtergrondzangeres, maar iemand die het middelpunt van de aandacht verdient. We zijn benieuwd waar Sarah-Jane verder nog mee komt, want veel van het materiaal dat ze op Noorderslag speelt blijft nog niet echt hangen. Een cover is voorlopig dus het hoogtepunt van haar set. Songs als Psychedelic Love en Tuffest One beloven evenwel veel goeds. 

DE FOTO: