Kijk nu de 3voor12 bungalowsessies op WTWTA15

Nu online: o.a. Death From Above 1979, Curtis Harding, Meatbodies, Jacco Gardner, Rats on Rafts, Bombay, Benjamin Booker

Redactie 3voor12 ,

Voor het eerst op Where The Wild Things Are: bungalowsessies van 3voor12! Zaterdag en zondag zag je elk uur een sessie van een band uit de de WTWTA line-up in bungalow 110. En ze staan nu allemaal online. Kijk de sessies van All We Are, Bombay, Curtis Harding, Death From Above 1979 (akoestisch!), Ex Hex, Jacco Gardner, Meatbodies, Rats On Rafts, Benjamin Booker, SKIP&DIE, PAUW, Vaudou Game, Mister & Mississippi en Saint Motel nu terug.

Bombay
Sinds vorige maand gaat Bombay Show Pig nog slechts als Bombay door het leven. Het verlies van tweederde van de bandnaam gaat echter gepaard met de winst van een nieuw geluid. De naam is minder zoekmachinevriendelijk wellicht, maar het geluid is stiekem een stuk leuker. Ruiger, meer lo-fi, met meer focus. Het nieuwe album zit eraan te komen, dus veel nieuw werk op WTWTA en in deze sessie. 

All We Are
De “Bee Gees on Diazepam” noemt All We Are zichzelf: dit internationale trio speelt soepele indiedisco. Ook de vergelijking met een band als Metronomy ligt voor de hand. De bandleden komen uit Noorwegen, Brazilië en Ierland maar hebben elkaar leren kennen in Liverpool. Typisch het soort gedroomde act voor Eurosonic dus, en daar stond de band dan ook afgelopen januari. Terug in Nederland mochten ze het op WTWTA waarmaken.

Death From Above 1979
Na het sidderende debuutalbum You’re A Woman, I’m A Machine hebben we ze tien jaar lang niet gezien (niet samen, tenminste). Maar sinds de langverwachte opvolger The Physical World vorig jaar uitkwam zijn de mannen van Death From Above 1979 toch echt terug. Canadezen Sebastien Grainger en Jesse F. Keeler maken normaal gesproken gejaagde dance-punk, catchy tegen wil en dank. In deze sessie bewijzen ze dat de liedjes ook akoestisch werken. Must-see!

Ex Hex
Garagepunktrio Ex Hex kwam binnen een jaar na het ontstaan van de band met debuutalbum Rips, en het sloeg meteen de spijker op z’n kop. Het nieuwste project van Mary Timony (Helium, Autoclave, Wild Flag) produceerde twaalf lo-fi powerpopsongs met felle gitaren, over underdogs en kerels die je portemonnee stelen. 

Rats On Rafts
De tweede langspeler van de Rotterdamse postpunkers Rats on Rafts gaat Tape Hiss heten, 2 april komt hij eindelijk uit. Toch weer op het oude nest Subroutine, de band liet Top Notch achter zich. Verwacht op WTWTA en in deze bungalowsessie dus vooral een voorproefje van de nieuwe plaat.

Curtis Harding
Vorig jaar maakte de wereld kennis met de Soul Power van Curtis Harding. Zijn roots liggen in het zuidelijke Atlanta, Georgia, het epicentrum van de Amerikaanse gospelmuziek. Op zijn debuutalbum mengde hij soul, blues gospel en garagerock tot een onweerstaanbaar krachtig brouwsel.

Jacco Gardner
Jacco Gardner is terug en zal op WTWTA vast een boel nieuw werk van zijn aankomende album Hypnophobia ten gehore brengen. De focus verschuift van de jaren ’60 naar de vroege jaren ’70, specifiek naar obscure seventies filmmuziek. Eerste single Find Yourself is al een mooi voorproefje van wat we op De Eemhof kunnen verwachten. Lees meer over Jacco Gardners nieuwe album in ons interview.

SKIP&DIE
SKIP&DIE is de band rond Zuid-Afrikaanse zangeres Cata.Pirata en producer Jori Collignon. Hun live-reputatie is immens: heel Europa heeft inmiddels hun mix van afrobeat, elektro, hiphop en baile funk mogen meemaken, en ook op Eurosonic Noorderslag maakten ze eerder dit jaar grote indruk.

PAUW
De psychedelische sixtiespoprevival heeft na Tame Impala, Temples en Foxygen met PAUW ook Nederland bereikt. Met de meeste boekingen aller tijden was de band vorig jaar de parel van de Popronde. In januari benoemden wij PAUW tot een van de 12van3voor12, de meest veelbelovende Nederlandse acts van 2015. Op hun debuut-EP verweeft Pauw sitars, twaalfsnarige gitaren en orgels tot een veelkleurig tapijt.

Saint Motel
De band gaat voor een mix van dreampop en indie prog. Wij zagen warme licht elektronische popmuziek uit Californië die in de song Benny Goodman zo van SOHN naar kabbelende eighties synthpop gaat. Inclusief saxofonist. De kracht van Saint Motel: retrodancepop met een grootse feel opdienen die iedereen herkent of anders wel bekoort.

Vaudou Game
De zeskoppige band rond de Togolese Peter Solo was al een van onze hoogtepunten op Into The Great Wide Open 2014. Verwacht met de terugkomst van Vaudou Game hoogzomer in maart. Soul, afro-funk, blues, water, vuur, lucht, aarde én de geest van wijlen James Brown komen samen in een ceremonie met als doel je te bezweren en aan het dansen te krijgen.

Mister and Mississippi
Eerder dit jaar kwam Nederlands folkpoptrots Mister and Mississippi met een nieuw album. Op We Only Part To Meet Again worden de breekbare indiefolkliedjes voor het eerst ondersteund door strijkers en blazers, met een voller, bombastischer geluid als gevolg.